Καιρός: Ήλιος με δόντια και χιόνια παντού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 09:30 Καιρός: Ήλιος με δόντια και χιόνια παντού

Επιμένουν οι ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές...

Μπορεί ο ήλιος – έστω και με δόντια – να εμφανίσθηκε στις περισσότερες περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, ωστόσο λόγω της διαταραχής που έφεραν τα δύο απανωτά κύματα κακοκαιρίας, εξακολουθούν να υπάρχουν χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (200 με 400 μέτρα).

Βαθμιαία θα περιοριστούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο, θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8, στα ανατολικά και νότια 9 και τις πρωινές ώρες τοπικά 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με τη γενική πρόγνωση της ΕΜΥ, στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7, στο Αιγαίο 7 με 8 και νωρίς το πρωί πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση