Στην Αταλάντη ο Συμεών για τους Αγίους Θεοδώρους - Δείτε φωτογραφίες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 12:27 Στην Αταλάντη ο Συμεών για τους Αγίους Θεοδώρους - Δείτε φωτογραφίες

Στην Αταλάντη βρέθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, για τον εορτασμό των Αγίων Θεοδώρων, και παρακολούθησε τα παιδιά σε μια υπέροχη μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Μητρόπολης:

«Φθιώτιδος Συμεών: Να κρατάτε πάντοτε παιδιά μου ζωντανή την παράδοση και τον πολιτισμό των Πατέρων μας

Μετά την λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Σαββάτου 7 Μαρτίου στον Πανηγυρίζοντα Ναό των Αγίων Θεοδώρων στην Αταλάντη και την Ιερά Λιτανεία,  στην πλατεία του Ναού πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση, όπου παιδιά του Χορευτικού του ΝΠΔΔ για τον Πολιτισμό και Αθλητισμό του Δήμο Λοκρών και του χορευτικού του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης,  φορώντας Παραδοσιακές στολές, παρουσίασαν με Εθνική περηφάνια και λεβεντιά, παραδοσιακούς χορούς, αποσπώντας τον έπαινο και το παρατεταμένο χειροκρότημα, τόσο του Σεβασμιωτάτου, όσο και των παρισταμένων Αρχόντων και κατοίκων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συνεχάρη εκ βάθους καρδίας τα παιδιά και όλους τους χορευτές, καθώς επίσης και τον Δήμο Λοκρών που η Πανήγυρις των Πολιούχων Αγίων Θεοδώρων επιστεγάζεται με το παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του Ναού.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

"Σας εύχομαι παιδιά μου, σ’ αυτή την πλατεία, στην πλατεία της Εκκλησίας, της Ενορίας σας, να κρατάτε πάντοτε τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, να κρατάτε ζωντανή την παράδοση και τον πολιτισμό των πατέρων μας και πάνω απ’ όλα να γλεντάτε Χριστιανικά, Ορθόδοξα και Ρωμαίικα.

Συγχαίρω τον κ. Δήμαρχο, τους καθηγητές των Σχολείων, τους γονείς και όλους τους μεγάλους χορευτές, αλλά ιδιαίτερα συγχαίρω εσάς παιδιά μου και όλους τους κατοίκους της Αταλάντης για την Παλλαϊκή σας συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία  και σ’ αυτό το λαϊκό πανηγύρι, μετά το Ευχαριστιακό πανηγύρι.

Οι μακαριστοί προκάτοχοί μου Επίσκοποι Ταλαντίου, Αγαθάγγελος, Νικηφόρος, Γαβριήλ και Νεόφυτος σήμερα χαίρουν και σας ευλογούν. 

Ως Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Ταλαντίου σας δίνω μέσα απ’ την καρδιά μου την πατρική μου ευχή και ευλογία"».

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Παναγιώτα Παπαευαγγελίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση