Δύο ακόμη κρούσματα στη Θεσσαλία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 10:23 Δύο ακόμη κρούσματα στη Θεσσαλία

Γερμανός τουρίστας που μένει στο Πήλιο ο ένας και Λαρισαίος που διαγνώστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο ο άλλος. Ηλικιωμένοι και οι δύο νέοι ασθενείς εισήχθησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. 14 κρούσματα στη Θεσσαλία…

Δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη Θεσσαλία, ένα στη Λάρισα και ένα στον Βόλο, ανιχνεύτηκαν χθες, με αποτέλεσμα να εισαχθούν για νοσηλεία στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Πρόκειται για έναν Λαρισαίο 70 περίπου χρόνων, το δείγμα του οποίου βρέθηκε θετικό σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, και αργά χθες το βράδυ μεταφέρθηκε στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων, για να ξεκινήσει σειρά εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής κατάσταση της υγείας του και να αρχίσει η θεραπευτική αγωγή.

Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και 77χρονος Γερμανός τουρίστας που διαμένει σε χωριό του Νοτίου Πηλίου μεταφερόμενος από το Νοσοκομείου του Βόλου όπου ελήφθη δείγμα και βρέθηκε θετικό στο Βιοχημικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του e-thessalia, ο 77χρονος Γερμανός διέσχισε με το αυτοκίνητο του τη μισή Ευρώπη για να καταλήξει στις 14 Μαρτίου στο Νότιο Πήλιο, όπου διαμένει σε οικισμό περιφερειακά του Πλατανιά.

Πριν φύγει από τη Γερμανία, προκειμένου να περάσει την κρίση του κορωνοϊού σε ένα απομονωμένο μέρος χωρίς κίνδυνο και συγκεκριμένα στο εξοχικό του, υποβλήθηκε σε τεστ και βρέθηκε αρνητικός. Ξεκίνησε το ταξίδι με το αυτοκίνητό του και διέσχισε τη μισή Ευρώπη, πριν ακόμα εφαρμοστούν σκληρά μέτρα απαγορεύσεων, με τους ρυθμούς της ζωής να κυλούν σχετικά ομαλά σε άλλες χώρες, γι’ αυτό και εκτιμάται από τους γιατρούς ότι ο ιός τον «χτύπησε» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Με τις δύο νέες περιπτώσεις ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού ανέρχεται στη Θεσσαλία σε 14, εκ των οποίων οι 11 στη Λάρισα, δύο στον Βόλο και ένας στα Τρίκαλα.

Στο μέτωπο των αναλύσεων, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναλύθηκαν χθες συνολικά 47 δείγματα εκ των οποίων 21 από τη Λάρισα – 8 από ΠΓΝΛ και 13 από ΓΝΛ – 14 από Βόλο, 6 από Καρδίτσα και 6 από Τρίκαλα και βρέθηκαν όλα αρνητικά με εξαίρεση την περίπτωση του 77χρονου Γερμανού από τον Βόλο.

Στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων συνεχίζει να νοσηλεύεται ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, η κατάσταση υγείας του οποίου εμφανίζει σημάδια βελτίωσης, καθώς και τα δύο νέα κρούσματα, που ανιχνεύτηκαν χθες. Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στην ειδική εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου διασωληνωμένος ο 67χρονος Λαρισαίος, ενώ στην πτέρυγα για ασθενείς covid 19 στην κεντρική πτέρυγα του ίδιου νοσοκομείου άλλοι 7 ασθενείς που κρίθηκαν ύποπτα κρούσματα με ελαφρά και μέση συμπτωματολογία.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση