Δήμος Μακρακώμης: Λήψη μέτρων για επιχειρήσεις και πολίτες που πλήττονται

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 23:21 Δήμος Μακρακώμης: Λήψη μέτρων για επιχειρήσεις και πολίτες που πλήττονται

Σε λήψη μέτρων προχωρά ο Δήμαρχος Γιώργος Χαντζής και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μακρακώμης για την οικονομική ελάφρυνση επιχειρήσεων και δημοτών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό σύμφωνα και με τις σχετικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ

Οι σημαντικότερες διατάξεις που αφορούν τους ΟΤΑ είναι οι εξής:

Απαλλαγή επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους από τέλη

α. Απαλλαγή από τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων

β. Απαλλαγή από τέλος καθαριότητας και φωτισμού

γ. Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων

δ. Αναστολή καταβολής μισθωμάτων σε Δήμους για την ενοικίαση καταστημάτων

Με βάση τα ανωτέρω αποφασίστηκε:

Α. Για τις επιχειρήσεις για τις οποίες έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19 και διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των σχετικών περιορισμών, ο Δήμος Μακρακώμης να προβεί στα ακόλουθα μέτρα οικονομικών ελαφρύνσεων:

1. Απαλλαγή ενιαίων ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού του ν. 25/1975. Το μέτρο ισχύει για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος, για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους. Η απαλλαγή θα διενεργείται κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου, η οποία θα συνοδεύεται από αντίγραφο λογαριασμού του Παρόχου ( ΔΕΗ κλπ. ) και αποδεικτικά για το χρόνο διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης. Στην περίπτωση που έχουν καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, θα διενεργηθεί συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

2. Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το χρονικό διάστημα των περιορισμών. Παράταση καταβολής των δόσεων για τα τέλη ως εξής: Α' δόση: 30/06, Β' δόση: 30/09, Γ' δόση: 31/12.Στην περίπτωση που έχουν καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, θα διενεργηθεί συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

3. Απαλλαγή καταβολής ενοικίου σε όσα δημοτικά ακίνητα στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους για όλο το χρονικό διάστημα επιβολής των μέτρων.

Επιπλέον, για όλες τις επιχειρήσεις και τους μισθωτούς των ανωτέρω επιχειρήσεων:

1. Παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολή της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και προθεσμιών καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, έως την 31 Μαΐου 2020.

2. Κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της προθεσμίας και αναστολής καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών και των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, τα οφειλόμενα ποσά δεν επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.

Β. Για τους δημότες του Δήμου Μακρακώμης:

1. Απαλλαγή καταβολής τροφείων για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Σπερχειάδας & Μακρακώμης, για το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας του βάσει της ΚΥΑ ΔΙα/ΓΠ.οικ. 16838/2020 - ΦΕΚ 783/Β/10-3-2020.

2. Παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολή της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και προθεσμιών καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, έως την 31 Μαΐου 2020. Κατά το διάστημα αυτό, τα οφειλόμενα ποσά δεν επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com