Φυλακή και πρόστιμο για τους Ρομά που προκάλεσαν τα επεισόδια στην Άμφισσα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 11:31 Φυλακή και πρόστιμο για τους Ρομά που προκάλεσαν τα επεισόδια στην Άμφισσα

Ξυλοκόπησαν και επιχειρηματία της περιοχής του ΒΙΟ.ΠΑ….

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου δικάστηκαν τη Μεγάλη Τρίτη οι δύο Ρομά που συνελήφθησαν ως πρωταίτιοι των θλιβερών επεισοδίων που σημειώθηκαν σε βάρος της ανθρωπιστικής βοήθειας του δήμου Δελφών στον καταυλισμό έξω από την Άμφισσα, αλλά και σε βάρος επιχειρηματία της περιοχής ΒΙΟ.ΠΑ..

Η ετυμηγορία του Δικαστηρίου ήταν 3 χρόνια και 5 μήνες φυλάκιση για τον έναν και 3 χρόνια και 1 μήνας ποινή φυλάκισης για τον άλλον Ρομά, καθώς και πρόστιμο 2.500 ευρώ. Κρατούνται έως την υποβολή της Έφεσης και το διακανονισμό του προστίμου.

Τα θλιβερά επεισόδια σημειώθηκαν όταν αντιπροσωπεία του Δήμου Δελφών που αποτελούνταν από τον Αντιδήμαρχο Άμφισσας, Νίκο Λουπάκο, του Αντιδημάρχους Πρόνοιας Χρύσα Σεγκούνη, Χάρη Αγαπητό και Βαγγέλη Κούσουλα, καθώς και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ, Σωτήρη Σωτηρόπουλο, προσπάθησε να μοιράσει τρόφιμα στον καταυλισμό που βρίσκεται στην ανωτέρω περιοχή. Οι Ρομά απαίτησαν να τους δοθούν τα 40.000 ευρώ που δόθηκαν στο Δήμο προς ενίσχυση της στήριξης της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, αδιαφορώντας βέβαια αν δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.

Προκάλεσαν φθορές σε βαν του Δήμου, προπηλάκισαν τους ανθρώπους, ενώ φέρεται να ξυλοκόπησαν και έναν επιχειρηματία της περιοχής ο οποίος μάλιστα χρειάστηκε και πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο!

Το εκπληκτικό είναι επίσης ότι παρουσία αστυνομικής δύναμης εκτόξευσαν απειλές προς τους υπεύθυνους του Δήμου ότι θα ενταθούν οι κλοπές από επιχειρήσεις και σπίτια τις επόμενες ημέρες. Ήδη στην Άμφισσα είναι πολλά τα κρούσματα στα οποία δράστες ήταν κάτοικοι του εν λόγω καταυλισμού, ο οποίος να σημειωθεί ότι καταγγέλλεται ότι παρανόμως έχει στηθεί σε αρχαιολογική ζώνη.

(Η φωτογραφία από την προσαγωγή τους στον Εισαγγελέα είναι από το fokidanews.gr)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση