Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος από την Ι.Μ. Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 22:54 Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος από την Ι.Μ. Φθιώτιδας

Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, πραγματοποιήθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής της Πεντηκοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και η Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας.

Την Κυριακή ο Ποιμενάρχης της Φθιωτικής Εκκλησίας χοροστάτησε στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδας Μακρακώμης και τη Δευτέρα για την έλευση του Παναγίου Πνεύματος ετέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μελιταίας Δομοκού .

Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο κληρικοί της Μητροπόλεως μας με προεξάρχοντα τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, αλλά και κληρικοί από άλλες Ιερές Μητροπόλεις, μεταξύ των οποίων ο Αρχιμ. π. Αρτέμιος Γρηγοριάτης εξ Αγίου Όρους και ο π. Χρήστος Καραγεώργος εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος συμμετείχε πλήθος πιστών, μαζί με την πολιτική ηγεσία του τόπου, αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Δείτε φωτογραφίες (Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Μακρακώμης Πάνο Κοντογεώργο για τις φωτογραφίες από τη Μελιταία):

Προσαρμοσμένη αναζήτηση