Καθαρίζουν το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας από τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 19:29 Καθαρίζουν το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας από τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Θα εντοπίσουν όσα οχήματα είναι σε ακινησία περισσότερες από 90 ημέρες και θα κινήσουν τη σχετική διαδικασία…

Τέλος στην εικόνα με τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα σε δρόμους του Δήμου θέλει να βάλει η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή που έβγαλε σχετική ανακοίνωση.

Στο στόχαστρο θα μπουν όσα οχήματα βρίσκονται παρατημένα σε δρόμους απαγόρευσης στάθμευσης (για περισσότερες από 30 ημέρες) καθώς επίσης σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους (για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών) χωρίς την άδεια της αρμόδιας υπηρεσίας.

Σημειώνει δε ότι αν τα οχήματα αυτά δεν απομακρυνθούν άμεσα, ο Δήμος θα κινήσει τη διαδικασία συλλογής τους στα πλαίσια της εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων και συγκεκριμένα:

• Θα επικολληθεί σχετικό αυτοκόλλητο στα οχήματα αυτά χαρακτηρίζοντάς τα ως εγκαταλελειμμένα.

• Σε χρονικό διάστημα 45 ημερών από την επικόλληση, εάν τα οχήματα δεν αποσυρθούν από τους ιδιοκτήτες, αυτομάτως περιέρχονται στην κατοχή του Δήμου.

• Σε περίπτωση που τα αφημένα οχήματα έχουν πινακίδες κυκλοφορίας, πέραν της ανωτέρω διαδικασίας, οι ιδιοκτήτες Θα αναζητηθούν μέσω του Αρχείου του Υπουργείου Οικονομικών και θα ενημερωθούν με σχετική επιστολή.

• Εάν το όχημα περιέλθει στην κατοχή του Δήμου, σύμφωνα με το ΠΔ. 116/2004, τότε ο Δήμος θα παραδώσει το όχημα σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής ΟΤΚΖ (οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους). Σε περίπτωση που οι κάτοχοι επιθυμούν να κρατήσουν τα οχήματά τους χωρίς να τα κινούν για συναισθηματικούς ή άλλους λόγους, υποχρεούνται να τα αποθηκεύσουν σε ιδιωτικό χώρο ιδιοκτησίας τους ή ιδιοκτησίας τρίτου μετά από έγγραφη συγκατάθεση του τελευταίου.

«Με απώτερο σκοπό τη βελτίωση ποιότητας ζωής των δημοτών μας, την προστασία της δημόσιας υγείας, παρακαλούνται όσοι δημότες έχουν ενδεχομένως με τη σειρά τους εντοπίσει εγκαταλελειμμένα οχήματα, να ειδοποιήσουν το Δήμο μας στα τηλέφωνα 22343 50208 και 2234350313 επιδεικνύοντας το σημείο, ώστε να γίνει η απομάκρυνσή τους», καταλήγει η ανακοίνωση της κας Στιβακτή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση