Λαμία: Κλειστό σήμερα μέχρι τις 11:00’ το ΙΚΑ – ΕΦΚΑ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 09:16 Λαμία: Κλειστό σήμερα μέχρι τις 11:00’ το ΙΚΑ – ΕΦΚΑ

Λόγω προειδοποιητικής στάσης εργασίας των εργαζομένων στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ)…

Δε θα γίνονται συναλλαγές με το κοινό στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Φθιώτιδας στη Λαμία (πρώην ΙΚΑ) στη Θερμοπυλών 72, καθώς και στα υπόλοιπα υποκαταστήματα της χώρας, από τις 7:00’ έως και τις 11:00’ το πρωί της Τρίτης 30 Ιουνίου 2020, λόγω της πανελλαδικής στάσης εργασίας των εργαζομένων που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχουν, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο Ομοσπονδίες σε μια δύσκολη περίοδο απολύθηκαν 13 συνάδελφοί τους πρώην συμβασιούχοι επί 17 έτη απασχολούμενοι με δικαστικές αποφάσεις από το 2003.

Υπενθυμίζουν την παροιμία «ήταν στραβό το κλήμα, το ’φαγε κι ο γάιδαρος…» και συμπληρώνουν: «Σήμερα που επιστρέψαμε στην «κανονικότητα», η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αφενός μεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων με την έλλειψη αντισηπτικών και των σχετικών ειδών καθαριότητας (σε κάποιες υπηρεσίες δεν έφθασαν ποτέ ή εξαντλήθηκαν γρήγορα), την κατασκευή προστατευτικών διαχωριστικών που έμεινε «στα λόγια», την έλλειψη της απαιτούμενης λόγω της πανδημίας καθαριότητας, την απουσία καθαρισμών των κλιματιστικών (όπου, βέβαια, λειτουργούν), τη μη τήρηση των σχετικών οδηγιών για την ασφαλή λειτουργία, αφετέρου δε, προκαλεί την εργασιακή τους εξουθένωση καταργώντας και διευρύνοντας τα ωράρια συναλλαγής με το κοινό».

Διαβάστε γιατί υποστηρίζουν ότι επιτείνεται το κλίμα ανασφάλειας και εξουθένωσης:

ØΤη μεταφορά εκκρεμοτήτων από τον τ. ΟΓΑ (που δημιουργήθηκαν λόγω της έλλειψης προσωπικού, προς τις επίσης υποστελεχωμένες δομές του e-ΕΦΚΑ Μισθωτών, με ανύπαρκτη εκπαίδευση-ενημέρωση.

ØΤην υποβάθμιση και κατάργηση οργανικών μονάδων. Με τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις θα προκληθούν αλυσιδωτά προβλήματα στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον συναλλασσόμενο πολίτη.

ØΤη μη χωρική συνύπαρξη της Ασφάλισης και της Απονομής Συντάξεων, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθυστερήσεις λόγω της «περιπλάνησης» των συνταξιοδοτικών φακέλων.

ØΤην ανάθεση εργασιών σε ιδιωτικές εταιρείες, και μάλιστα σε τομείς όπως η Ασφάλιση και η Απονομή Συντάξεων, που ουσιαστικά είναι ο Δούρειος Ίππος για την ιδιωτικοποίηση και τη διάλυση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

ØΤην επίδειξη αυταρχισμού με αναφορές, όπως, π.χ., για «μηδενικές αποδόσεις που δεν θα γίνονται δεκτές», ή τη διατύπωση απειλών για πειθαρχικά.

Ø Τις αιφνιδιαστικές και άστοχες μετακινήσεις προσωπικού, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετικό αίτημα του υπαλλήλου.

Ø Την εσπευσμένη και «στο πόδι» ενοποίηση του ΕΤΕΑΕΠ, που θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την απονομή σε ορισμένες περιπτώσεις της κύριας, της επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ (π.χ. Δημόσιο).

«Στο πλαίσιο της συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων περιλαμβάνεται και η επιχείρηση της σημερινής κυβέρνησης για παραπέρα μείωση των ειδικοτήτων που δικαιούνται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την απένταξή τους από το καθεστώς των ΒΑΕ», συνεχίζει η ανακοίνωση και αναφέρουν τις διεκδικήσεις τους:

Ø Να πάρουν ΤΩΡΑ πίσω τις απολύσεις των συναδέλφων. ΑΜΕΣΗ νομοθετική επίλυση του προβλήματος των εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις.

Ø Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες του. Μονιμοποίηση συναδέλφων ΙΔΑΧ.

Ø Όχι στη συγχώνευση - κλείσιμο υποκαταστημάτων

Ø Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να καταστεί ασφαλές το εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους αλλά και για τους συναλλασσόμενους πολίτες, με τη μέριμνα για την προμήθεια-επάρκεια υλικών και υπηρεσιών. Στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται η άμεση πρόσληψη γιατρών εργασίας, που αυτή την περίοδο είναι απαραίτητοι περισσότερο από ποτέ.

Ø Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 εκτός της 4ωρης στάσης εργασίας από την έναρξη του ωραρίου και μέχρι τις 11.00 πμ, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 8.30 πμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com