Και νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Βοιωτία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 07:54 Και νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Βοιωτία

Γυναίκα από το προσωπικό του Νοσοκομείου Λιβαδειάς που βοήθησε στον τοκετό της 20χρονης…

Λίγες μόνο ώρες από τις προειδοποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς, ότι «ο κορωνοϊός είναι εδώ και ότι το αίσθημα ατομικής ευθύνης είναι εκείνο, που θα ελαχιστοποιήσει από δω και μπρος τη διάδοση της ασθένειας» και ένα ακόμη κρούσμα ανακοινώθηκε στην περιοχή της Λιβαδειάς.

Πρόκειται για μέλος του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Λιβαδειάς που συμμετείχε στη γέννα της 20χρονης, η οποία βρέθηκε μετά τον τοκετό θετική στον ιό.

Το συγκεκριμένο κρούσμα δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς από την πρώτη στιγμή είχαν παρθεί μέτρα καραντίνας για το προσωπικό της Μαιευτικής Κλινικής, δεν παύει όμως να είναι μία ακόμη απόδειξη ότι o ιός μεταδίδεται σε στενές επαφές και με συγκεκριμένους τρόπους.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Λιβαδειάς έχει κλείσει μέχρι 6 Αυγούστου, ενώ για τις υπόλοιπες επαφές της οικογένειας της 20χρονης και της 46χρονης μητέρας, έχει δοθεί 15ημερη καραντίνα.

Υπενθυμίζουμε ότι η νεαρή μητέρα με το θετικό στον κορωνοϊό βρέφος, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων, ενώ η μητέρα της από την πρώτη μέρα που διεγνώσθη με την ασθένεια, μεταφέρθηκε στο Θριάσειο.

Στο σπίτι του σε συνοικία της Αττικής, μετέβη για την υποχρεωτική Καραντίνα ο σύντροφος της νεαρής που είναι υπήκοος Πακιστάν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση