Τρόμος στη Λάρισα θέλουν να βάλουν φρένο στην εξάπλωση του ιού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 11:15 Τρόμος στη Λάρισα θέλουν να βάλουν φρένο στην εξάπλωση του ιού

Γέμισαν τα Νοσοκομεία, ενώ νοσούν ήδη 8 γιατροί - Αρνητικά 65 δείγματα από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Χρειάστηκε μόλις μια εβδομάδα για να γεμίσει το τμήμα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας από περιστατικά κορωνοϊού.

Πριν από μία εβδομάδα ξεκίνησαν τα κρούσματα από τον γάμο στον Αμπελώνα που πλέον είναι στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες έχουν κάνει επανειλημμένα τεστ στην περιοχή για να δουν πως κινείται ο ιός στη κοινότητα.

Μια εβδομάδα μετά μετράμε 16 κρούσματα κορωνοϊού από την περιοχή μας σε θαλάμους Αρνητικής πίεσης και μια 63χρονη από τον Αμπελώνα η οποία έχει ήδη διασωληνωθεί.

Την ίδια ώρα έχουμε 8 γιατρούς στα δύο νοσοκομεία που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Στόχος  των υγεινομικών αρχών είναι να περιορίσουν τον φαινόμενο της διάδοσης ώστε να μην υπάρξουν σε πρώτη φάση άλλα σοβαρά περιστατικά που θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ. Παράλληλα επιχειρούν να «σβήσουν» τις εστίες που άναψαν στα δύο νοσοκομεία, και στον Αμπελώνα ενώ έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στην ΔΟΥ και το πρώην ΣΔΟΕ όπου είχαμε δύο κρούσματα εφοριακών.

Μια πολύ θετική εξέλιξη ότι τα τελευταία μαζικά δείγματα στο ΓΝΛ ήταν όλα αρνητικά.

Μια από τις εστίες που φοβόταν οι υγειονομικές αρχές ήταν η εξάπλωση του ιού στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας.

Τα ξημερώματα ανακοινώθηκε ότι τα 65 δείγματα που πάρθηκαν από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΓΝΛ και εξετάστηκαν από το εργαστήριο του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι όλα αρνητικά. Έτσι μέχρι στιγμής δύο παραμένουν τα κρούσματα στο νοσοκομείο.

Αρνητικό είναι και το δείγμα του γιατρού από το Ιατρείο του Αμπελώνα. Αναμένονται τα αποτελέσματα από το ΠΓΝΛ.

Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν αν η πανδημία θα συνεχίσει την ανοδική της πορείας ή αν τα κρούσματα θα παρουσιάσουν κάμψη.

Πηγή: larissanet.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση