Καιρός: 40αρια σε Φθιώτιδα και Άμφισσα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 07:46 Καιρός: 40αρια σε Φθιώτιδα και Άμφισσα

Ζέστη έως και την Παρασκευή…

Ποδαρικό με καύσωνα έκανε ο Σεπτέμβριος και ανεπίσημα το Φθινόπωρο, καθώς οι θερμοκρασίες θυμίζουν εντονότατα καλοκαίρι.

Το θερμόμετρο άγγιξε ή και ξεπέρασε τους 40 βαθμούς σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές.

Ανάμεσα σε αυτές η Άμφισσα με 39,9ο C και το Λευκοχώρι Ελάτειας με 39,6ο C.

Δείτ ετο σχετικό πίνακα από το meteo.gr:

39αρια όμως είχαμε και σε άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, όπως το Γαλαξίδι, τη Θήβα, τη Λιβαδειά και την Κωπαΐδα.

Στους 38,3ο σταμάτησε ο υδράργυρος στις 15:37’ το μεσημέρι στην Αμφίκλεια, ενώ εντυπωσιακή είναι η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ πρωινού και μεσημεριού στα Βαθειά Λογγά Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα ο υδράργυρος στις 07:10’ ήταν στους 13,3ο και στις 15:17’ σκαρφάλωσε στους 37,8ο!

Σύμφωνα με τη γενική πρόγνωση η πολύ ζέστη θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, ωστόσο επισημαίνεται η μεγάλη διαφορά μεταξύ των θερμοκρασιών που παρατηρούνται στο εσωτερικό της χώρας με αυτές που σημειώνονται στις παράκτιες περιοχές και τα νησιά.

Βάσει των παρατηρήσεων κατά τη διάρκεια του μεσημεριού της Τρίτης (1/9) υπήρξε διαφορά ακόμη και έξι βαθμών μεταξύ περιοχών του ίδιου νομού που βρέχεται από θάλασσα όπως η Αττική. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή ΣΚΑ στις 14:00 κατέγραφε θερμοκρασία 37.1 ⁰C και την ίδια ώρα ο μετεωρολογικός σταθμός στο Σούνιο θερμοκρασία 31.1 ⁰C.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση