Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 08:26 Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων (φώτο αρχείου)

Πέντε Δήμοι της Φθιώτιδας δημιούργησαν τον πρώτο Αναπτυξιακό Οργανισμό της χώρας, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με μια «Σύγχρονη Αμφικτυονία», έχοντας έτσι ένα ευέλικτο και δυνατό εργαλείο στα χέρια τους για να πετύχουν τους στόχους τους.

Σε σώμα συγκροτήθηκε την Δευτέρα (23/11), κατά την πρώτη του συνεδρίαση,  το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού- Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Αμφικτυονίες - Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε

Το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού είχε προκύψει από τη Γενική Συνέλευση της 12ης  Νοεμβρίου 2020.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:

1/ Ευθύμιος Καραΐσκος, Δήμαρχος Λαμιέων, Πρόεδρος.

2/ Δημήτριος Μπεσλεμές, Αντιδήμαρχος Λαμιέων, Α΄ Αντιπρόεδρος.

3/ Αθανασία  Στιβακτή, Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Β΄ Αντιπρόεδρος.

4/ Χαράλαμπος Λιόλιος, Δήμαρχος Δομοκού, Μέλος,

5/ Γεώργιος Χαντζής, Δήμαρχος Μακρακώμης, Μέλος,

6/ Βιργινία Στεργίου, Δήμαρχος Στυλίδας, Μέλος,

7/ Γεώργιος Σταμούλης, Καθηγητής  του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- Διευθυντής του  Ινστιτούτου Ασφάλειας Συστημάτων και Επιστήμης Δεδομένων, Μέλος,

8/ Γεώργιος Σαρανταυγάς, Ηλεκτρονικός-Μηχανικός  & Μηχανικός Υπολογιστών, συνεργάτης του τμήματος Exports USA του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Μέλος,

9/ Βασίλειος Μωραΐτης,  Φυσικός, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση Master στην Διαχείριση Περιβάλλοντος, Μέλος,

10/ Γρηγόριος Τσούρτος, Οικονομολόγος, Στέλεχος Επιχειρήσεων Ιδιωτικού Τομέα, Μέλος και

11/ Ευαγγελία Χονδρογιάννη , Δικηγόρος, Μέλος.

Μετά την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου και την συγκρότηση σε σώμα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Λαμιέων, δήλωσε :

«……. Η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η επικουρικότητα είναι σίγουρα αρχές που είναι συνώνυμες με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως συνώνυμη με την αυτοδιοίκηση είναι και η έννοια της αποτελεσματικότητας.

Η υλοποίηση της απόφασης των πέντε Δήμων της Φθιώτιδας να συστήσουμε έναν, κοινό για όλους, Αναπτυξιακό Οργανισμό,  δεν είναι τίποτα άλλο από την δημιουργία ενός σύγχρονου αναπτυξιακού εργαλείου, ενός κοινού αναπτυξιακού μηχανισμού, που φιλοδοξεί μέσα από την συνεργασία και την επικουρικότητα, να προωθήσει κοινωνικές δράσεις, να μελετήσει και να προωθήσει έργα και χρηματοδοτήσεις, να συμβάλει στην σύνταξη και υλοποίηση ενός αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού για κάθε Δήμο που μετέχει.

Το εγχείρημα αυτό, έχει μελετηθεί σε βάθος και αναμένουμε από το διοικητικό σχήμα που ολοκληρώθηκε και σας παρουσιάζουμε σήμερα, να συντονίσει αποτελεσματικά, ώστε να αποδώσει σύντομα καρπούς, προς όφελος της ανάπτυξης των Δήμων μας.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, στελεχωμένος, αφενός με έμπειρο δυναμικό του δημόσιου τομέα, αφετέρου με νέο επιστημονικό στελεχιακό δυναμικό, με στενή συνεργασία με τους τοπικούς επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς και ασφαλώς με το διοικητικό του σχήμα να τον στηρίζει ουσιαστικά, είμαστε βέβαιοι ότι ως φορέας σχεδιασμού και διαχείρισης, θα συμβάλλει στην  αποδοτικότητα και  αποτελεσματικότητα των Δήμων, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου πάνω απ’ όλα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους δημάρχους για τη συνεργασία, τα νέα μέλη που αποδέχθηκαν την πρόσκληση να μετέχουν σε αυτή τη προσπάθεια και απαρτίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο,  που θα αναλάβει την υλοποίηση του φιλόδοξου  αυτού συνεργατικού σχεδίου.

Καλή αρχή λοιπόν και επιτυχία στην εκπλήρωση των στόχων του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων μας.…………», είπε μεταξύ άλλων ο Θύμιος Καραΐσκος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση