Η Περιφέρεια Στερεάς χρηματοδοτεί την Περιφερειακή Οδό Άμφισσας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 13:07 Η Περιφέρεια Στερεάς χρηματοδοτεί την Περιφερειακή Οδό Άμφισσας

Προϋπολογισμού 5.070.000 ευρώ...

Μια στρατηγική υποδομή για τη Φωκίδα χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για το έργο «Περιφερειακή οδός Άμφισσας από την διασταύρωση με οδό προς την Αγ. Ευθυμία έως το Κάστρο της Άμφισσας», προϋπολογισμού 5.070.000 ευρώ από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Τη σχετική προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής.

Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή τμήματος της προβλεπόμενης στο εγκεκριμένο Γ.Π.Σ. Περιφερειακής οδού Άμφισσας, η οποία ξεκινά νότια από τη διασταύρωση με την Εθνική Οδό προς Αγία Ευθυμία - Λιδωρίκι, κινείται δυτικά της πόλης διερχόμενη ανάντη του Νοσοκομείου, της Χάρμαινας, του Κάστρου και των Αγίων Αναργύρων. Στη συνέχεια φτάνει έως την Επαρχιακή οδό προς Σπερχειάδα, βόρεια της πόλης και ακολούθως κινείται ανατολικά του οικιστικού ιστού και της επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου, για να καταλήξει στο οδικό τμήμα της Βόρειας εισόδου της Άμφισσας, το οποίο εξασφαλίζει τη σύνδεση με την Ε.Ο Μπράλου - Ναυπάκτου.  Το έργο θα κατασκευαστεί με επίβλεψη του Δήμου Δελφών.  

«Ο περιφερειακός της Άμφισσας είναι το επόμενο, στρατηγικό μας έργο στη Φωκίδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών. Εξασφαλίσαμε πλέον το σύνολο της χρηματοδότησης και προσβλέπουμε σε γρήγορη υλοποίηση. Βελτιώνουμε δραστικά την πρόσβαση και παράλληλα επιτρέπουμε να αναδειχθεί η Άμφισσα στους επισκέπτες της», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής τόνισε: «Η περιφερειακή οδός της πόλης της Άμφισσας είναι ένα από τα κορυφαία έργα της πρωτεύουσας του Δήμου Δελφών, το οποίο έχει δρομολογηθεί χάριν των συντονισμένων ενεργειών Δήμου και Περιφέρειας. Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης «ανοίγει» ο δρόμος των απαλλοτριώσεων και στη συνέχεια της δημοπράτησης. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη μας κ. Φάνη Σπανό και τον Aντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Γιώργο Δελμούζο, για την άμεση ανταπόκριση στην εξασφάλιση και της πρόσθετης χρηματοδότησης και φυσικά την υπογραφή της σύμβασης».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com