Λαμία: Στην Καμηλόβρυση την Τρίτη οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ για γρήγορα τεστ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 12:08 Λαμία: Στην Καμηλόβρυση την Τρίτη οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ για γρήγορα τεστ

Εξετάζεται η λήψη μοριακών τεστ στους Ρομά της Ανθήλης…

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο Δήμος Λαμιέων μετά την επιβεβαίωση δύο νέων «ορφανών» κρουσμάτων σε Ρομά τις τελευταίες 48 ώρες.

Ειδικότερα το Σαββατοκύριακο αναζήτησαν βοήθεια στο Νοσοκομείο Λαμίας - με διαφορά μιας ημέρας - ένας 44χρονος και μία 50χρονη Ρομά, οι οποίοι μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην κλινική κορνωοϊού, αφού βρέθηκαν θετικοί στο τεστ που τους έγινε.

Οι δύο Ρομά κατά δήλωσή τους, δεν έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους, με τον 44χρονο να μένει μόνιμα στην Ανθήλη, ενώ την 50χρονη να ζει και κάποιες μέρες στον καταυλισμό στην Καμηλόβρυση. Επίσης κανένας από τους δύο δεν φέρεται να έχει σχέση με την οικογένεια του 14χρονου Ρομά που είχε εντοπιστεί θετικός στα γρήγορα τεστ που είχαν κάνει οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ πριν τα Χριστούγεννα στην Ανθήλη.

Στο πλαίσιο της πρόληψης ωστόσο, ο Δήμος Λαμιέων μέσω του Αντιδημάρχου Υγείας Παναγιώτη Στασινού, σε συνεννόηση με τον γιατρό της 2ης ΤΟΜΥ Λαμίας, που είναι και υπεύθυνος των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στη Φθιώτιδα, Παύλο Μαμακή, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν γρήγορα τεστ στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης, την Τρίτη 5 Ιανουαρίου από τις 9:00’ το πρωί. Εκεί φέρεται να είχε επαφές η γυναίκα Ρομά που νόσησε από covid-19.

Επιπλέον εξετάζεται η δυνατότητα λήψης μοριακών τεστ (PCR) στον οικισμό των Ρομά στην Ανθήλη μέχρι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Σημειώνουμε ότι με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας η οικογένεια του 44χρονου στην Ανθήλη έχει τεθεί σε καραντίνα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση