Φθιώτιδα: Ξεκινούν αύριο οι εμβολιασμοί στους 85+

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 21:10 Φθιώτιδα: Ξεκινούν αύριο οι εμβολιασμοί στους 85+

Σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο Λαμίας για την αξιοποίηση όλων των δόσεων…

Ο εμβολιασμός των υπερηλίκων 85+, ξεκινά το Σάββατο (16/1) στη Φθιώτιδα και στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Μέσω της πλατφόρμας του ΕΟΔΥ έχουν κλειστεί 79 ραντεβού, ενώ έχει προγραμματιστεί η κάλυψη των 90 δόσεων από την παρτίδα που έφτασε την Πέμπτη με 11 επαγγελματίες υγείας από τον Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Ωστόσο υπάρχει έντονος προβληματισμός για την απόδοση του σχεδιασμού του υπουργείου ειδικά στο κομμάτι του εμβολιασμού αυτής της κατηγορίας συμπολιτών μας. Οι πολλά υποσχόμενες κινητές μονάδες δεν υπάρχουν προς το παρόν που θα ήταν απαραίτητες για επίσκεψη κατ’ οίκον στους αναξιοπαθούντες, ενώ συνέπεσε και η κακή συγκυρία της έλευσης της κακοκαιρίας «Λέανδρος», που θα κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις μετακινήσεις ακόμη και νέων ανθρώπων. Έτσι κι αν ακόμη δεν ακυρωθούν κάποια ραντεβού, το πιθανότερο είναι κάποια από αυτά να καθυστερήσουν αφού υπάρχουν πολίτες που μένουν δεκάδες χιλιόμετρα μακριά.

Τι θα γίνει λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;

Ελπίζουμε στο μυαλό των υπεύθυνων της κυβέρνησης να μην υπάρχει η ακύρωσή τους. Σε επικοινωνία πάντως που είχαμε με το Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, μας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να πάει χαμένη καμία δόση εμβολίου, ενώ θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να εξυπηρετηθούν και να εμβολιαστούν στην ώρα τους όλοι οι πολίτες.

Σημειώνουμε ότι μέχρι στιγμής στο Νοσοκομείο Λαμίας έχουν εμβολιαστεί 695 άτομα, καθώς την Παρασκευή εμβολιάστηκαν άλλοι 40.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση