Μέχρι την 1η Φεβρουαρίου έκτακτα μέτρα σε Βοιωτία και Δύστο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 20:10 Μέχρι την 1η Φεβρουαρίου έκτακτα μέτρα σε Βοιωτία και Δύστο

Τι ισχύει μέχρι τότε…

Ειδική αναφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έκανε στην τελευταία ενημέρωση συντακτών ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 114 ενεργά κρούσματα και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 182 στενές επαφές τους και οι οποίες βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί οδήγησαν στην απόφαση της Επιτροπής, για παράταση του τοπικού lockdown με τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί, ενώ από σήμερα Σάββατο (23/1) το πρωί ανάλογα μέτρα ισχύουν στον οικισμό Ρομά της Δημοτικής Ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Συγκεκριμένα ισχύουν τα κάτωθι:

• Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων του καταυλισμού, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

• Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Κύμης- Αλιβερίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των διαμενόντων του καταυλισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

• Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

• Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του γεωγραφικού περιορισμού των διαμενόντων του ανωτέρου καταυλισμού.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση