Λαμία: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των rapid test (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 08:24 Λαμία: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των rapid test (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Δεν υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο για το Δήμο μας ...» δηλώνει ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος. Θα εξεταστεί αν τα παιδιά έχουν μολυνθεί από το μεταλλαγμένο είδος του ιού…

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στα γρήγορα τεστ (rapid test) στην οδό Φιλίας - δίπλα στην Πανελλήνια έκθεση Λαμίας - που πραγματοποίησαν την Πέμπτη (4/2) το πρωί οι ΚΟΜΥ Φθιώτιδας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Λαμιέων και πραγματοποιήθηκαν 450 τεστ από τα οποία προέκυψαν πέντε (5) θετικά (ποσοστό θετικότητας 1,11%).

Τα θετικά δείγματα αντιστοιχούν σε μια οικογένεια, μητέρα με τα δυο της παιδιά και σε δύο ακόμη παιδιά, όλοι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου, που μέχρι το βράδυ της Τετάρτης είχε δώσει 23 κρούσματα κορωνοϊού.

Το ενθαρρυντικό είναι, όπως επεσήμανε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός, ότι όλα τα κρούσματα παρουσιάζονται σε παιδιά του ίδιου σχολείου με όλα τα δείγματα από το συστεγαζόμενο 9ο Δημοτικό να είναι αρνητικά.

Στη δειγματοληψία παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος ο οποίος μάλιστα έκανε και εκείνος το τεστ που βγήκε αρνητικό.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ένα από τα τέσσερα παιδιά ήταν ασθενώς θετικό και γενικά παρουσιάζει πολύ χαμηλό ιικό φορτίο, όπως γνωρίζουμε άλλωστε ότι συμβαίνει σε μικρά παιδιά. Ωστόσο μια παράμετρος που προβληματίζει είναι ότι μέσα σε μία εβδομάδα μολύνθηκαν τουλάχιστον 14 μαθητές (και εννέα ενήλικες) και εκφράζονται σκέψεις μήπως πρόκειται για τον μεταλλαγμένο και πιο μεταδοτικό είδος του ιού που μας έχει έρθει από Βρετανία ή Νότια Αφρική.

Δείγματα έχουν παρθεί αρκετά και θα εξεταστεί κι αυτό το ενδεχόμενο. Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε κάτι πολύ σημαντικό, ότι όλα τα παιδιά και οι γονείς τους είναι πολύ καλά στην υγεία τους χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα της covid-19.

Ο Δήμος Λαμιέων συνεχίζοντας την πολύ καλή συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει εκ νέου τεστ στον ίδιο χώρο την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου από τις 09:00’ έως τις 13:00’, ενώ εξετάζει τη δυνατότητα διενέργειας δειγματοληπτικών τεστ στις λαϊκές αγορές. Η αρχή θα γίνει στην αγορά των Γαλανέικων την Παρασκευή και τη Δευτέρα στη λαϊκή του Παγκρατίου.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα υπάρχουν προγραμματισμένες δράσεις στην Κοινότητα Λιανοκλαδίου και Λουτρών Υπάτης (12/2) και σε εργοστάσια στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας. Αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα πρόγραμμα με τις ημέρες και ώρες των προσεχών δειγματοληψιών.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με τη μεγάλη συμμετοχή στα τεστ με λήψη από drone:

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση