Προχωρά το φράγμα του ποταμού Ενιπέα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 10:21 Προχωρά το φράγμα του ποταμού Ενιπέα

Χαρακτηρίσθηκε εθνικό έργο και εντάχθηκε στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Σημαντικά οφέλη στην περιοχή των Φαρσάλων μέχρι το Δομοκό και τον Αλμυρό…

Μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού χαρακτηρίστηκε έργο Εθνικού Επιπέδου, Ειδικό και Σημαντικό, το φράγμα στον ποταμό Ενιπέα στη Σκοπιά των Φαρσάλων και εντάχθηκε με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή στο προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου.

Μετά από συναντήσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού με τον Υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γ. Καραγιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλο, που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2020, οδήγησαν στην απόφαση ένταξης σε απάντηση του αιτήματος που έστειλε η Περιφέρεια στο Υπουργείο στις 23-2-2021.

Η εξέλιξη βάζει τα θεμέλια για την αξιοποίηση των νερών του Ενιπέα μέσω ενός φράγματος με το οποίο εξασφαλίζεται η αντιπλημμυρική προστασία των κατάντη του φράγματος περιοχών, η άρδευση 110.000 στρεμμάτων περίπου σε Φάρσαλα, Αλμυρό και Δομοκό, η ύδρευση, καθώς και προστασία του περιβάλλοντος μέσω του εμπλουτισμού των υπόγειων υδροφορέων και τη διατήρηση οικολογικής παροχής.

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που έδωσε την εντολή να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες του έργου και τον Υπουργό Κώστα Καραμανλής που μετά από τη στενή συνεργασία που είχαμε ενέταξε το έργο στον προγραμματισμό του Υπουργείου χαρακτηρίζοντας το ως έργο Εθνικού Επιπέδου, Ειδικό και Σημαντικό» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «Ευχαριστώ, ακόμη, τους Γενικούς Γραμματείς Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και Οικονομική Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο για τη συμβολή τους, καθώς ένα μεγάλο έργο για τις περιοχές των Φαρσάλων, του Αλμυρού, του Δομοκού και γενικότερα για τη Θεσσαλία εισέρχεται βήμα βήμα στη φάση της υλοποίησης. Τα έργα νερού είναι πολλαπλής ωφελιμότητας, διότι ενισχύουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, έχουν αντιπλημμυρική χρησιμότητα και ταυτόχρονα, μας βοηθούν να κερδίσουμε τη σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας, που είναι η καταπολέμηση της ανεργίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com