Λαμία: Rapid test και σήμερα στην οδό Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 09:05 Λαμία: Rapid test και σήμερα στην οδό Φιλίας

Μικρή συμμετοχή στη δειγματοληψία των Ρομά στην Καμηλόβρυση…

Σήμερα Πέμπτη 18 και το Σάββατο 20 Μαρτίου από τις 10:00’ μέχρι τις 14:00’, είναι προγραμματισμένες οι επόμενες δειγματοληψίες των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας με τη συνεργασία του Δήμου Λαμιέων.

Την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνουν τρεις συνολικά δειγματοληψίες, θέλοντας να εξεταστεί ένα ικανό δείγμα του γενικού πληθυσμού σε μια περίοδο που παρατηρείται κορύφωση των μολύνσεων και ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας.

Μέσα στο Μάρτιο σε διάστημα 12 ημερών έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 5 δειγματοληψίες στο σημείο και έχουν γίνει συνολικά 1.961 τεστ με 29 θετικά (ποσοστό θετικότητας περίπου 1,5% αυξημένο σε σχέση με τα ποσοστά από τα μέσα Δεκεμβρίου). Επίσης στη Λαμία έχουν διενεργηθεί άλλα 391 τεστ σε υπηρεσίες, λαϊκές αγορές και το κολυμβητήριο με μηδενικά θετικά περιστατικά.

Θυμίζουμε τέλος ότι, από το Δήμο Λαμιέων θα διενεργηθούν την Πέμπτη 18 Μαρτίου 12:30’ με 14:30’ rapid test στο ανοιχτό κολυμβητήριο σε αθλητές και μαθητές.

Εντωμεταξύ στη δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στον καταυλισμό των Ρομά στην Καμηλόβρυση, δεν υπήρξε προθυμία από μέρους των κατοίκων να εξεταστούν και έγιναν μόλις εφτά (7) τεστ που βγήκαν όλα αρνητικά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση