Εφτά θετικά στην οδό Φιλίας - Διψήφιος ο αριθμός το τελευταίο 24ωρο στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 08:37 Εφτά θετικά στην οδό Φιλίας - Διψήφιος ο αριθμός το τελευταίο 24ωρο στη Λαμία

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και τήρηση των μέτρων να μην ξεφύγει η κατάσταση σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο…

Σημαντικά ήταν για μία ακόμη φορά τα ευρήματα στη δειγματοληψία με γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του sars-cov-2 που έγινε την Πέμπτη 18 Μαρτίου από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων στην οδό Φιλίας.

Σε σύνολο 337 τεστ βρέθηκαν εφτά (7) θετικά, επιβεβαιώνοντας τους φόβους για διασπορά στην Κοινότητα, καθώς μόνο τα δύο φαίνεται να έχουν σχέση μεταξύ τους, ενώ στο σύνολο δε φαίνεται να είχαν άμεση επαφή με κρούσμα.

Επιπλέον, το ποσοστό θετικότητας παραμένει άνω του 2%, ενώ μέσα σε τρεις ημέρες (Τρίτη - Πέμπτη) από τον ΕΟΔΥ έχουν ανιχνευτεί 17 κρούσματα. Τα προηγούμενα 10 ήταν μέσα στις τρεις τελευταίες λίστες, όπου συνολικά καταγράφονταν 30 περιστατικά από τη Λαμία (25 μόνο στη λίστα της 17ης Μαρτίου).

Το ρεπορτάζ του LamiaReport όμως επιβεβαιώνει ότι το προηγούμενο διήμερο υπήρχαν  ακόμη τουλάχιστον 22 θετικά τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια, ενώ και την Πέμπτη υπήρξαν επιπλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Λαμία που πιθανότατα θα τα δούμε στη λίστα της Παρασκευής (19/3) και θα είναι πάνω από 13.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ενισχύουν την άποψη για διασπορά του ιού στην Κοινότητα, ειδικά μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Σε μια περίοδο που το Νοσοκομείο Λαμίας έχει γεμίσει από ασθενείς είναι ακόμη πιο επιτακτική η απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Σημειώνουμε τέλος ότι στο πλαίσιο των ελέγχων της Ομάδας Υγείας του Δήμου Λαμιέων στο Κολυμβητήριο Λαμίας, διεξήχθησαν 25 τεστ, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση