Επικοινωνία Ζεκεντέ - Σερέτη για πανδημία και ενίσχυση Κέντρου Υγείας Αταλάντης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 11:35 Επικοινωνία Ζεκεντέ - Σερέτη για πανδημία και ενίσχυση Κέντρου Υγείας Αταλάντης

Τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο του χτυπημένου από τον κορωνοϊό, Δήμου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ, είχε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης.

Ο κ. Σερέτης διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Λοκρών σχετικά με την έμφαση που δίδεται από το δημόσιο σύστημα υγείας στην αντιμετώπιση όλων των νοσηλευόμενων από το Δήμο Λοκρών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως σημειώνεται σε δελτίο τύπου του Δήμου, έχει εξασφαλιστεί πως για το σύνολο των ασθενών από την περιοχή που θα απαιτηθεί να νοσηλευτεί και να διασωληνωθεί θα υπάρχει διαθεσιμότητα είτε στο Νοσοκομείο Λαμίας είτε σε οποιοδήποτε άλλο Νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας (σήμερα νοσηλεύονται ασθενείς σε Βόλο, Λάρισα και Τρίκαλα).

Παράλληλα σε συνέχεια της επίσκεψης του κ. Σερέτη στο Δημαρχείο Λοκρών στις 2 Μαρτίου και της συνάντησης με το Δήμαρχο Λοκρών στην οποία ζητήθηκε η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αταλάντης, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ ενημέρωσε πως εγκρίθηκε η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αταλάντης με έξι επιπλέον θέσεις που περιλαμβάνουν: 2 ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτές, 2 ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας, 1 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων και 1 ΥΕ Φυλάκων.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε το Διοικητή για τις ενέργειες του και στο πρόσωπο του το σύνολο του Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού, Βοηθητικού και Διοικητικού προσωπικού των Νοσοκομείων της Υγειονομικής Περιφέρειας και ειδικά της Λαμίας, καθώς επίσης και του Κέντρου Υγείας Αταλάντης για τις σημαντικές ιατρικές υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στους ασθενείς από το Δήμο Λοκρών.

Τέλος, ο κ. Ζεκεντές ζήτησε από τον κ. Σερέτη να βοηθήσει στη λήψη, από τους αρμόδιους, απόφασης για την περαιτέρω ενίσχυση, και κατά προτεραιότητα, του εμβολιαστικού κέντρου στην Αταλάντη, προκειμένου να ενισχυθεί η ανοσοποίηση του πληθυσμού της περιοχής, η οποία μέχρι σήμερα θρηνεί σε μόλις 20 ημέρες 15 ανθρώπινες απώλειες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση