Τι έδειξαν οι τελευταίες δειγματοληψίες στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 08:40 Τι έδειξαν οι τελευταίες δειγματοληψίες στη Λαμία

Παραμένουμε προσεκτικοί, καθώς ο ιός παραμονεύει…

Ανάμεικτα τα συναισθήματα από τις τελευταίες δειγματοληψίες με rapid test των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας και της Ομάδας Covid του Δήμου Λαμιέων  πρωί και μεσημέρι Παρασκευής 26 Μαρτίου.

Στις πρωινές δειγματοληψίες της Ομάδας Covid του Δήμου Λαμιέων στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Φθιώτιδας, πραγματοποιήθηκαν 29 τεστ στο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και βρέθηκαν όλα αρνητικά.

Μέχρι το μεσημέρι η Ομάδα του ΕΟΔΥ διενεργούσε τεστ στη λαϊκή αγορά των Γαλανέικων, όπου πολύς κόσμος έσπευσε να δώσει δείγμα. Συγκεκριμένα έκαναν τεστ αρχικά 189 συμπολίτες μας και ακολούθησαν άλλα 17 (σύνολο 206) εξυπηρετώντας ανθρώπους που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν και βρέθηκαν πέντε (5) θετικά (ποσοστό 2,43%). Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport επρόκειτο για επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και αποδείχτηκε ότι είχαν νοσήσει και οι ίδιοι, δύο άνδρες και τρεις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 33 έτη.

Οι δειγματοληψίες συνεχίστηκαν στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Λαμιέων από την Ομάδα του Δήμου, όπου διενεργήθηκαν άλλα 98 τεστ όλα με αρνητικό αποτέλεσμα.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 333 τεστ από τα οποία προέκυψαν τα πέντε θετικά ή ποσοστό θετικότητας 1,5%, κάτι που αποδεικνύει ότι υπάρχει ο ιός στην Κοινότητα ο οποίος δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες, φύλο ή συνοικίες.

Για αυτό υπενθυμίζουμε την έκκληση του Δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραΐσκου για απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως και την πρόσκληση συμμετοχής που απηύθυνε στους δημότες στα καθημερινά rapid test που γίνονται σε διάφορες περιοχές του Δήμου ώστε να επιτηρείται η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι επόμενα rapid test θα διεξαχθούν το Σάββατο 27 Μαρτίου στην οδό Φιλίας από τις 10:00’ το πρωί έως τις 14;00’ το μεσημέρι με τη μέθοδο μέσα από το αυτοκίνητο (drive through testing).

Η εξέταση διαρκεί ελάχιστα και μοναδική προϋπόθεση είναι να γνωρίζετε το ΑΜΚΑ σας και να δώσετε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου όπου θα σας αποσταλεί το αποτέλεσμα του τεστ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση