Φθιώτιδα: Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό στο Καλαπόδι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 09:04 Φθιώτιδα: Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό στο Καλαπόδι

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων στο Δήμο Λοκρών. Αναλυτικά η πορεία της νόσου στην περιοχή μέσα από τα επίσημα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας…

Την ώρα που ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων covid-19 βαίνει μειούμενος στο Δήμο Λοκρών, δεν σταματούν οι δυσάρεστες ειδήσεις από το Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύονται ακόμη δεκάδες ασθενείς από τη Λοκρίδα.

Δυστυχώς την Κυριακή (28/3), έφυγε από τη ζωή μία 76χρονη από το Καλαπόδι που ήταν από τα πρώτα περιστατικά που είχαν διακομιστεί στο Νοσοκομείο στις αρχές Μαρτίου. Αυτή ήταν η 5η απώλεια από το Καλαπόδι (όλοι τους άνω των 76 ετών γνωστοί ή και συγγενείς μεταξύ τους) και η 23η στο σύνολο από το Δήμο Λοκρών από τις 3 Μαρτίου (23 νεκροί σε 25 ημέρες!).

Την ίδια ώρα η ανακοίνωση για τα τελευταία ενεργά κρούσματα στην περιοχή, δίνει κουράγιο όσον αφορά την πορεία της νόσου στην περιοχή. Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του ο Δήμος Λοκρών τα οποία και ανακοίνωσε, παρουσιάζεται μείωση των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων πολιτών.

Η εβδομαδιαία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, 74 ενεργά κρούσματα Covid-19 στο Δήμο Λοκρών έναντι 107 μια εβδομάδα πριν. Επίσης νοσηλεύονται 42 άτομα από 56 πριν μια εβδομάδα. 32 είναι σε απομόνωση κατ' οίκον (έναντι 51 πριν μια εβδομάδα).

«Το μεγάλο πλήθος των νοσηλευόμενων και οι 23 ανθρώπινες απώλειες (15 στη Μαλεσίνα, 5 στο Καλαπόδι, 2 στην Αταλάντη και 1 στη Λάρυμνα) από τις 03.03.21 ως σήμερα αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης», τονίζει ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές και δεν παραλείπει να επαναλάβει ότι η καθολική εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης που ισχύουν είναι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η υγειονομική εικόνα.

«Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, η υιοθέτηση μέτρων ατομικής υγιεινής και η συμμετοχή στους εμβολιασμούς (ανάλογα με την ηλικία) είναι επιβεβλημένα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν από κάθε κάτοικο της περιοχής μας», καταλήγει ο κ. Ζεκεντές.

Rapid test

Στο πλαίσιο της πρόληψης ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προχωρά στη διενέργεια rapid test Covid-19 και χωρίς ραντεβού για τους κατοίκους του Δήμου την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 ως εξής:

Μαλεσίνα

Στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου μπροστά στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας με τη μέθοδο drive through testing

Ώρες: 09:30 έως 13:30

− Κυρτώνη

Στην κεντρική πλατεία για πεζούς

Ώρες: 10:00 έως 13:00

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις, να φορούν μάσκα και να στείλουν μήνυμα με τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ για τη διενέργεια του τεστ θα πρέπει να επιδείξουν Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, να δηλώσουν το ΑΜΚΑ τους καθώς και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, στον οποίο θα λάβουν τα αποτελέσματα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Επισημαίνεται ότι όσοι έχουν ανιχνευτεί θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται σε καραντίνα δεν μπορούν να συμμετέχουν στις δειγματοληψίες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση