Συνάντηση εργασίας Σπανού - Σκυλακάκη για το «Ελλάδα 2.0»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 19:55 Συνάντηση εργασίας Σπανού - Σκυλακάκη για το «Ελλάδα 2.0»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός είχε τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Σχέδιο το οποίο φιλοδοξεί να μοχλεύσει κοινοτικούς πόρους συνολικού ύψους 32 δισ. ευρώ και να θέσει τα αναπτυξιακά θεμέλια της χώρας.

Υπουργός και Περιφερειάρχης συζήτησαν διεξοδικά τις δράσεις του προγράμματος και ανέλυσαν όλα τα πεδία άμεσου ή έμμεσου ενδιαφέροντος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η μεταξύ τους συζήτηση επικεντρώθηκε στους κρίσιμους αναπτυξιακούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως είναι αυτοί της «πράσινης μετάβασης», αλλά και της «ψηφιακής μετάβασης».

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και ο Υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης δεσμεύθηκαν για περαιτέρω συνεργασία, προκειμένου να εξειδικεύσουν τους στόχους και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος της Περιφέρειας από τους άξονες του προγράμματος.

Μετά τη διαδικτυακή συνάντηση εργασίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη για την παραγωγική συζήτηση που είχαμε επί του σχεδίου ανάκαμψης, το οποίο στοχεύει να φέρει τη χώρα στη νέα εποχή. Στην πρώτη γραμμή αυτής της εθνικής προσπάθειας, πρέπει να είναι και θα είναι η Στερεά Ελλάδα!»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση