Κορωνοϊός: Ο μικρός αριθμός τεστ έδειξε μονοψήφιο νούμερο στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 18:03 Κορωνοϊός: Ο μικρός αριθμός τεστ έδειξε μονοψήφιο νούμερο στη Φθιώτιδα

Πάνω από δύο μήνες είχαμε να δούμε μόνο τέσσερα κρούσματα. Η αύξηση των θανάτων και των διασωληνωμένων μας προσγειώνουν στη δύσκολη πραγματικότητα…

1.607 νέα κρούσματα και 78 θανάτους, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 316.879 και των θυμάτων σε 9.540.

Νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων, καθώς έχουμε 847 συμπολίτες μας. Οι δύο τελευταίοι αριθμοί επιβεβαιώνουν ότι η μείωση των νέων κρουσμάτων οφείλεται αποκλειστικά στο ότι έγιναν λιγότερα τεστ λόγω Σαββατοκύριακου. Συγκεκριμένα έγιναν 6.597 εργαστηριακά - μοριακά και 14.251 Rapid Ag, σύνολο 20848, όταν ο μ.ο. του 7ημερου είναι στα 54.312.

Σε χαμηλά επίπεδα κινούνται τα νέα κρούσματα, λόγω του μικρού αριθμού τεστ και σε επίπεδο Στερεάς, τουλάχιστον για την περιοχή της Φθιώτιδας, όπου χρεώνονται μόνο τέσσερα (4) νέα περιστατικά covid.

Μονοψήφιος αριθμός είχε να σημειωθεί στο νομό από τις 15 Μαρτίου - στο ενδιάμεσο της ύφεσης των κρουσμάτων της Μαλεσίνας και πριν την άνοδο στους υπόλοιπους Δήμους - ενώ λιγότερα κρούσματα έχουν να καταγραφούν από τα μέσα Φεβρουαρίου! Δε θα πρέπει να είμαστε και τόσο αισιόδοξοι όμως, καθώς ήδη στα τελευταία τεστ έχουν καταγραφεί 9 χωρίς να υπολογίζονται τα θετικά που προσήρθαν στο Νοσοκομείο.

Μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων έχουν το τελευταίο 24ωρο Ευρυτανία (2) και Φωκίδα (1), ενώ αντίθετα πολύ ψηλά είναι οι νέες μολύνσεις στην Εύβοια που φτάνουν τις 31, ενώ και στη Βοιωτία είναι 17.

Αναλυτικά η διασπορά ανά Περιφερειακή Ενότητα:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση