Rapid test: Αρνητικά τα αποτελέσματα των μαθητών δημοτικού της Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 15:35 Rapid test: Αρνητικά τα αποτελέσματα των μαθητών δημοτικού της Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Τι έδειξαν οι δειγματοληψίες στην πλατεία Ελευθερίας και στον Άγιο Αθανάσιο…

Στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Λαμίας και στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα, βρέθηκαν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο.

Μάλιστα στη δειγματοληψία που ολοκληρώθηκε γύρω στις 2:30’ το μεσημέρι στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, έδωσαν δείγμα και περισσότεροι από 65 μαθητές και γονείς του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, ως προληπτικό έλεγχο μετά τα τελευταία κρούσματα σε αυτό.

Συνολικά έγιναν 228 δειγματοληψίες και ήταν όλα αρνητικά τα αποτελέσματα στο αντιγόνο του ιού που προκαλεί την covid-19.

Επίσης στην κεντρική δειγματοληψία στην πλατεία Ελευθερίας, έγιναν 271 γρήγορα τεστ και βρέθηκαν τέσσερα (4) θετικά (ποσοστό θετικότητας 1,48%). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα τρία (3) είχαν ήπια συμπτώματα ενώ το ένα (1) αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό. Το ένα (1) είναι στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και είχε θετικό self test.

Να αναφέρουμε τέλος ότι επαναλήφθηκαν οι δειγματοληψίες στο Εργοστάσιο «Τσιμής» με 155 δείγματα όλα αρνητικά.

Θυμίζουμε ότι επόμενη προγραμματισμένη δειγματοληψία είναι την Κυριακή 30 Μαΐου στην οδό Φιλίας μέσα από το αυτοκίνητο (drive through testing) από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση