Στη Λαμία αύριο «ετοιμοπόλεμα» τα PZL

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 11:24 Στη Λαμία αύριο «ετοιμοπόλεμα» τα PZL

Ένα σημαντικό όπλο στη μάχη της πυρόσβεσης για όλη την Κεντρική Ελλάδα…

Επιστρέφουν στο αεροδρόμιο της Λαμίας από την Τρίτη 1 Ιουνίου τα δύο αεροσκάφη PZL Μ18 DROMADER της 359 ΜΑΕΔΥ της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να συμβάλουν μαζί με το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και την Πολιτική Προστασία στην προστασία ζωών και περιουσιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2021.

Η εμπειρία όλων των προηγούμενων χρόνων για τη χρησιμότητα αυτών των αεροσκαφών στην έγκαιρη αντιμετώπιση πυρκαγιών, είναι σημαντική και τα έχει αναδείξει στη συνείδηση όλων.

Πρόκειται για το εναέριο μέσο που μπορεί πρώτο να φτάσει στην εστία της πυρκαγιάς όταν τα στατιστικά στοιχεία θέλουν το 80 με 90% των πυρκαγιών να σβήνονται άμεσα στην έναρξη τους. Η σημασία τους είναι μεγάλη όχι μόνο για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα, αλλά για ολόκληρη την Περιφέρεια και το σύνολο της Κεντρικής Ελλάδας, καθώς μπορεί να προσεγγίσει πιο γρήγορα τι ςπεριοχές από τα "βαριά" canadair.

Την προετοιμασία του χώρου του αεροδρομίου ανέλαβε η Π.Υ. Λαμίας, ενώ στο χώρο θα υπάρχει μόνιμα 10τονη υδροφόρα για την ασφάλεια των πτήσεων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση