Άνοιξε η «Ψηφιακή Πύλη» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 08:12 Άνοιξε η «Ψηφιακή Πύλη» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων πολιτών & επιχειρήσεων…

“Ψηφιακή Πύλη” άνοιξε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών και των επιχειρήσεων στις υπηρεσίες της και την ταχύτερη εξυπηρέτησή τους μέσω του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προχώρησε στην δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαχείρισης αιτημάτων πολιτών και επιχειρήσεων.

Στο αρχικό στάδιο εντάχθηκαν στην πλατφόρμα οι ακόλουθες διοικητικές διαδικασίες με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά τους, με την προοπτική σύντομα να προστεθούν και άλλες:

o Ίδρυση Πολιτιστικού/Αθλητικού Σωματείου.

o Καταχώριση Αιτήσεων Ιατρών προς απόκτηση Ειδικότητας.

o Υποβολή αίτησης παραπόνων.

o Έγκριση δραστηριοποίησης παραγωγού/εμπόρου πωλητή υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.

o Αδειοδότηση και έλεγχος λειτουργίας όλων των μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων.

o Διαγραφή από το Μητρώο Μελισσοκομικών Εκμεταλλεύσεων.

o Άδεια Κυκλοφορίας Γεωργικού Μηχανήματος.

o Αλλαγή Στοιχείων Επαγγελματικού Αλιευτικού Σκάφους.

o Ηλεκτροδότηση αρδευτικής εγκατάστασης.

o 'Έκδοση Μελισσοκομικού Βιβλιαρίου.

o Παύση Ασκήσεως Επαγγέλματος για Μηχανικούς.

Για την είσοδό σας στην «Ψηφιακή Πύλη» πατήστε ΕΔΩ.

Η διαδικασία είναι απλή και έχει ως εξής:

• Η είσοδος στην εφαρμογή και η ταυτοποίηση των χρηστών, γίνεται με κωδικούς TaxisNet. Προαιρετικά, μπορούν όλοι να δημιουργήσουν τον δικό τους λογαριασμό χρήστη (προφίλ), ώστε να διατηρούν πλήρες ιστορικό των αιτημάτων τους.

• Στη συνέχεια, επιλέγουν από τις διαθέσιμες υπηρεσίες, υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ουσιαστικά έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία.

• Το αίτημα, με όλα τα συνημμένα δικαιολογητικά, παίρνει αυτόματα έναν αριθμό πρωτοκόλλου από την αρμόδια Υπηρεσία. Ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει ένα αρχικό mail με τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβε το αίτημα του και ένα τελικό mail με την απάντηση της υπηρεσίας, μόλις διεκπεραιωθεί η υπόθεσή του.

Μετά την έναρξη λειτουργίας της νέας υπηρεσίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ανοίγουμε τη λεγόμενη “Ψηφιακή Πύλη” και κάνουμε ένα ακόμη άλμα στην κατεύθυνση της ψηφιοποίησης και της απλούστευσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Πρόκειται για δημιούργημα των υπηρεσιών μας, το οποίο θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες δυνατότητες.

»Το κέρδος είναι πολλαπλό. Ο πολίτης δεν χάνει χρόνο στις “ουρές”. Ταυτόχρονα, όμως, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών συμβάλλει στη διαφάνεια και διευκολύνει στον έλεγχο των υπηρεσιών και του βαθμού απόκρισης τους στα αιτήματα των πολιτών».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com