Θέμης Χειμάρας: «Η Στερεά Ελλάδα διπλασιάζει τους πόρους του ΕΣΠΑ 2021-2027 με 426 εκατ. ευρώ»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 15:09 Θέμης Χειμάρας: «Η Στερεά Ελλάδα διπλασιάζει τους πόρους του ΕΣΠΑ 2021-2027 με 426 εκατ. ευρώ»

Το ελληνικό ΕΣΠΑ για την περίοδο 2021-2027 έλαβε χθες την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενισχυμένο κατά 3,2 δις ευρώ.

Επιπρόσθετα, ορίστηκαν οι νέοι όροι συμμετοχής στο επερχόμενο "Εξοικονομώ κατ'οίκον".

Ειδικότερα, όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο Θέμης Χειμάρας:

« Η Στερεά Ελλάδα διπλασιάζει τους πόρους του ΕΣΠΑ 2021-2027 που της αντιστοιχούν, λαμβάνοντας 426 εκατ. ευρώ, από τα 202,5 της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου.

Εγκρίθηκε χθες το ελληνικό ΕΣΠΑ 2021-2027 ύψους 26,2 δις ευρώ, αυξημένο κατά 3,2 δις. Είναι το πρώτο ΕΣΠΑ που εγκρίνεται από την ΕΕ, λίγες βδομάδες μετά την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου "Ελλάδα 2.0" ύψους 30,5 δις ευρώ.

Παράλληλα, ξεκινά το προσεχές φθινόπωρο ο νέος κύκλος "Εξοικονομώ κατ'οίκον" με διαθέσιμο προϋπολογισμό που, μαζί με τη μόχλευση κεφαλαίων, θα ξεπεράσει το 1 δις ευρώ για περισσότερες από 50.000 οικίες.

Επιπλέον, εφαρμόζουμε και νέο σύστημα υποβολής αιτήσεων με βαθμολογία και κατάταξη βάσει ενεργειακών, οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων σε πλατφόρμα η οποία θα είναι ανοιχτή για 1 μήνα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η χρονική προτεραιότητα των αιτήσεων».

(Η φωτογραφία είναι από πρόσφατη συνάντηση του Βουλευτή με τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο και τον Ε.Γ. Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής κ. Γιώργο Ζερβό, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com