Μάχη με τις φλόγες στη Μαλεσίνα - Ζημιές σε σπίτια στο Θεολόγο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 09:25 Μάχη με τις φλόγες στη Μαλεσίνα - Ζημιές σε σπίτια στο Θεολόγο

«Μού θύμισε τις συνθήκες που επικρατούσαν στο Μάτι», λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας. Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις…

Μεγάλη μάχη με τις πύρινες φλόγες έδωσαν πυροσβέστες, κάτοικοι και άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας στο παραλιακό μέτωπο της Μαλεσίνας και στην Μαλεσίνα, προκειμένου να σταματήσουν την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι πάνω από τον οικισμό του ΟΣΜΑΕΣ.

Η πυρκαγιά μπήκε μέσα στα σπίτια του οικισμού προκαλώντας ζημιές σε διψήφιο αριθμό κατοικιών, την ίδια ώρα που οι Αρχές πρόλαβαν να πετύχουν την ασφαλή εκκένωσή του.

«Μού θύμισε τις συνθήκες που επικρατούσαν στο Μάτι», δήλωσε στο LamiaReport ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας ανακουφισμένος που παρά τις δύσκολες συνθήκες δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Η δεύτερη μάχη έγινε έξω από τη Μαλεσίνα και ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η προειδοποίηση των κατοίκων από το Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ και την Αστυνομία ότι μπορεί να χρειαστεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Όσοι κάτοικοι είχαν μέσα πυρόσβεσης, λάστιχα, σκαπτικά, οτιδήποτε που μπορούσε να βοηθήσει στη μάχη με τις φλόγες, βρέθηκαν δίπλα στους πυροσβέστες. Πολύτιμη και η βοήθεια από αέρος, όταν κατάφεραν να πετάξουν τα PZL και φυσικά τα δύο ελικόπτερα που έκαναν καίριες ρίψεις επίσης. «Ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση και παραμένει δύσκολη όσο σημειώνονται αναζωπυρώσεις», λέει στο LamiaReport ο κ. Ζεκεντές που ζητεί όλες τις δυνάμεις σε επιφυλακή καθώς η νύχτα προβλέπεται μεγάλη.

Ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί, καθώς υπάρχουν ενεργές εστίες που μπορούν να αναζωπυρωθούν και να φουντώσει και πάλι η πυρκαγιά, όταν μάλιστα έχει πέσει και η νύχτα.

Δείτε εικόνες από όσα κατέγραψε το LR στην περιοχή του ΟΣΜΑΕΣ:

Ο 10ημερος καύσωνας και οι ισχυροί άνεμοι που επικράτησαν το τελευταίο 12ωρο, έχουν δημιουργήσει τις χειρότερες δυνατές συνθήκες ιδανικές για μεγάλες πυρκαγιές, όπως δυστυχώς διαπιστώσαμε σε όλη την Ελλάδα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση