Αντιπαράθεση Καραΐσκου - Σταυρογιάννη για την πλατεία Πάρκου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 14:00 Αντιπαράθεση Καραΐσκου - Σταυρογιάννη για την πλατεία Πάρκου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το θέμα της ανάπλασης της Πλατείας Πάρκου κυριάρχησε μεταξύ των διαλόγων του Δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου και του πρώην Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη, που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης.

Νίκος Σταυρογιάννης: «Δικό μας έργο η ανάπλαση της Πλατείας Πάρκου».

Θύμιος Καραΐσκος:  «Χαίρομαι που το αναγνωρίζεις. Δεχόμαστε κριτική για δικό σου έργο και δεν σου μεταφέρουμε τη μομφή για λόγους ευπρέπειας. Βρήκαμε ένα έργο δημοπρατημένο, οφείλαμε να το ολοκληρώσουμε για να μη χαθεί η χρηματοδότηση».

Το θέμα άνοιξε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος υπεραμύνθηκε του έργου, δηλώνοντας ότι είναι έργο δικό του, έγινε με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, μετά από γνωμοδότηση της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής  Φθιώτιδας και μελέτη από την υπηρεσία. Το μόνο που ζήτησε από τον δήμαρχο είναι να εφαρμοστεί ο Κανονισμός κοινοχρήστων χώρων στην πλατεία πάρκου. «…..Από τη στιγμή που τα ενέκρινε η   Αρχιτεκτονική Επιτροπή και υποβλήθηκε στο Πράσινο Ταμείο και εγκρίθηκε δε μπορεί να αλλάξει. Δόθηκε βαρύτητα σε μεγαλύτερο βάθος,  σε μεγαλύτερο δημόσιο χώρο και αυτό βοηθήθηκε και από το ότι στη βόρεια πλευρά υπάρχει το πέταλο, ο δρόμος ήπιας κυκλοφορίας  προς τη Ρήγα Φεραίου …Τα δέντρα που βάλατε δεν προβλέπονταν στη μελέτη….. Να εφαρμόσετε τον Κανονισμό Κοινοχρήστων χώρων που ψηφίσαμε στο δημοτικό Συμβούλιο και δεν εφαρμόζεται από ότι μας ενημερώνουν οι δημότες….», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε τι ειπε ο Νίκος Σταυρογιάννης:

Ο Δήμαρχος ΘύμιοςΚαραΐσκος απαντώντας, ευχαρίστησε το Νίκο Σταυρογιάννη, που δέχτηκε ότι το έργο είναι δικό του και της  προηγούμενης δημοτικής περιόδου, δηλώνοντας ότι για λόγους ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού, ενώ δέχεται κριτική για το έργο, το οποίο είναι της προηγούμενης δημοτικής αρχής, δεν μεταφέρει την μομφή στον προκάτοχό του. «…. Οφείλαμε να συνεχίσουμε το έργο αυτό και να το εκτελέσουμε, γιατί το βρήκαμε δημοπρατημένο τον Αύγουστο του 2019 πριν αναλάβουμε. Συνεχίσαμε το έργο και αυτό, όπως κάναμε με όλα τα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, μεγάλα μικρά και μεσαία, διότι έτσι προβλέπει ο πολιτικός πολιτισμός και η ευπρέπεια και διότι η διοίκηση έχει συνέχεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε και υιοθετούμε το σχεδιασμό της πλατείας πάρκου. Δεν είχαμε το δικαίωμα να ξεφύγουμε στα όσα προέβλεπε η μελέτη και όταν το κάναμε, δεχθήκαμε καταγγελία και έλεγχο από τη Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου. Το μόνο που απομένει σε εμάς είναι να προχωρήσουμε σε βελτιωτικές κινήσεις, σχετικά με το πράσινο, διότι ο προϋπολογισμός με βάση το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής προέβλεπε πόσο 4200 €, χωρίς να θέσουμε εμπόδια στην συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου.……» Και αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος «….Τι μπορεί να γίνει με το ποσό αυτό για το πράσινο της πλατείας πάρκου; Γι’ αυτό προχωρήσαμε σε φύτευση νέων δέντρων, και μελετάμε επεμβάσεις στο πράσινο για να γίνει η πλατεία πιο φιλική…..».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την απάντηση του Δημάρχου Λαμιέων:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση