Ώρες κοινής ησυχίας: Ποιες είναι και τι απαγορεύεται να κάνουμε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 18:22 Ώρες κοινής ησυχίας: Ποιες είναι και τι απαγορεύεται να κάνουμε

Σε ισχύ οι ώρες κοινής ησυχίας έως τις 31 Μαρτίου 2022. Τι απαγορεύεται να κάνετε στη διάρκειά τους για να μην… σας χτυπήσει το κουδούνι η αστυνομία.

Οι ώρες κοινής ησυχίας έως την τελευταία ημέρα του Μαρτίου 2022 είναι από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.

Τις συγκεκριμένες ώρες δεν επιτρέπεται να κάνετε τα ακόλουθα:

– Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

– Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

– Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

– Tα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

– Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κλπ), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

– Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Τέλος, σημειώνεται ότι παραπάνω ώρες κοινής ησυχίας ξεκινούν κάθε χρόνο από την 1η Οκτωβρίου και λήγουν την 31η Μαρτίου, χρονικό διάστημα που λογίζεται ως χειμερινή περίοδος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση