Σερέτης: «Αλλάζει όλος ο Υγειονομικός Χάρτης της Κεντρικής Ελλάδας με το Ογκολογικό Κέντρο του Γ.Ν. Λαμίας»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 08:18 Σερέτης: «Αλλάζει όλος ο Υγειονομικός Χάρτης της Κεντρικής Ελλάδας με το Ογκολογικό Κέντρο του Γ.Ν. Λαμίας»

Τι περιλαμβάνει η Ογκολογική Κλινική με τα νέα Τμήματα στο έργο που εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης…

Πρόταση - εισήγηση του Υπουργείου Υγείας και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας είναι το έργο του Ογκολογικού Κέντρου - Ακτινοθεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, που ανακοινώθηκε σήμερα (13/10) ότι εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης (RRF).

Σύμφωνα με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, θα ανεγερθεί κτίριο 3 ορόφων συνολικής έκτασης 2995m2,το οποίο θα περιλαμβάνει.

1) 30 κλίνες για ογκολογικούς ασθενείς

2) Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής

3) Τμήμα Ακτινοθεραπείας και Χημειοθεραπείας

4) Αμφιθέατρο.

Επιπλέον θα διαθέτει,

α) 2 γραμμικούς επιταχυντές

β) pet-ct.

Παράλληλα η 5η ΥΠΕ, προέβη στην τροποποίηση του Οργανισμού του ΓΝ Λαμίας, με την ένταξη των ανωτέρω τμημάτων, την δημιουργία 3 νέων θέσεων Γιατρών ΕΣΥ και 4 νέων θέσεων κλάδων ΠΕ Νοσηλευτών.

«Η Ένταξη και κατά συνέπεια η χρηματοδότηση και η δημιουργία του Ογκολογικού Κέντρου αλλάζει όλο τον Υγειονομικό Χάρτη της Κεντρικής Ελλάδας και αποτελούσε μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής περιφέρειας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στη Λαμία, στο Νομό Φθιώτιδας και στην Υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα.

»Η ανωτέρω ένταξη προέκυψε μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργού Οικονομικών κ Σταϊκούρα, του νυν Υπουργού Υγείας κ Πλεύρη, του πρώην Υπουργού Υγείας κ Κικίλια της διοίκησης της 5ης ΥΠε, της διοίκησης του Νοσοκομείου Λαμίας, καθώς και όλων των στελεχών των παραπάνω δομών», σημειώνει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση