Νίκος Σπανός: Ένας χρόνος χωρίς τον Αι - Βασίλη μας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Ιανουαρίου 2022 08:56 Νίκος Σπανός: Ένας χρόνος χωρίς τον Αι - Βασίλη μας

Νίκο μας λείπεις και δε σε ξεχνάμε…

Ήταν 20 λεπτά πριν την αλλαγή του χρόνου και την έλευση του 2021 όταν η είδηση της απώλειας του Νίκου Σπανού, έπεσε σαν κεραυνός στη Λαμία και τη Φθιώτιδα.

Ο Νίκος Σπανός ο «Άγιος Βασίλης» της Λαμίας, η ψυχή των παιδικών πάρτι και των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου, είχε φύγει εντελώς ξαφνικά από τη ζωή, προδομένος από την καρδιά του.

Το κακό τον βρήκε ως Αι-Βασίλη - εν μέσω καραντίνας - να μοιράζει δώρα σε παιδιά και απλόχερα το γέλιο και την ξεγνοιασιά…

Ο Νίκος Σπανός από το 1993 είχε συνδέσει το όνομά του με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, ενώ ήταν υπεύθυνος της λειτουργίας τα τελευταία χρόνια του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Λαμιέων.

Ήταν αυτός που σχεδίαζε και παρουσίαζε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και την αποκριάτικη παρέλαση στη Λαμία, ενώ τα τελευταία χρόνια ως Αι- Βασίλης ήταν στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ψυχή των παιδικών πάρτι, αλλά και σε παιδικές παραστάσεις, ειδικά αυτές τις ημέρες τον αναζητούσαν μικροί και μεγάλοι.

Αν και η καραντίνα με τα lockdown έχουν διαφοροποιήσει τις εορταστικές μας εκδηλώσεις και συνήθειες, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη θυμηθεί τις γιορτές που διοργάνωνε αυτός ο χαρισματικός άνθρωπος.

Αυτός ήταν ο πρώτος χρόνος χωρίς το Νίκο μας και ομολογουμένως μας έλειψε πολύ. Το ξέραμε αυτό, όταν πριν από ένα χρόνο είχαμε το θλιβερό καθήκον να γράψουμε για την απώλειά του.

Υποσχεθήκαμε όμως ότι δε θα ξεχάσουμε ποτέ, τον Άγιο Βασίλη της καρδιάς μας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση