Ιανουάριος και δράσεις από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Στερεάς Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 23:45 Ιανουάριος και δράσεις από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Στερεάς Ελλάδας

Με την έναρξη του νέου έτους το προσωπικό της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λαμία, οργάνωσαν σειρά δράσεων διασύνδεσης και ενημέρωσης σε Φορείς, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιο Καρακάτζα, με τον Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κ. Αθανάσιο Κακαρούντα και με τον Διευθυντή του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας, κ. Δημήτριο Τσιγαρίδα.

Εκτός του Δήμου Λαμιέων, η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ είχε την πρώτη επαφή με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λοκρών, πραγματοποιώντας συνάντηση στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου στην Αταλάντη με τις κ.κ. Έλενα Κυριάκου, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού, Άννα Παναγιώτου, Κοινωνική Λειτουργό-Ψυχολόγο του Κέντρου, Τζίνα Καραμήτσιου, Κοινωνική Λειτουργό και κ. Ιωάννη Ανεστόπουλο, Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λοκρών.

Με στόχο την παροχή συμβουλευτικής και υποστήριξης σε ενδιαφερόμενους που διαμένουν εκτός του Νομού Φθιώτιδας, η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών και την κα Άννα Γκιούλου του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας Άμφισσας, βρέθηκε σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο προκειμένου να πραγματοποιηθούν ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής.

Τέλος, εντός του Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στον χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου στη Λαμία, για τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος αλλά και τους ωφελούμενους της Κινητής Μονάδας σε επίπεδο παρέμβασης στον δρόμο (Street-work).

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση