Συνεχείς Δράσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και τον Φεβρουάριο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 20:48 Συνεχείς Δράσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και τον Φεβρουάριο

Εξόρμηση σε Εύβοια και Φθιώτιδα…

Με εξόρμηση στο Νομό Εύβοιας ξεκίνησε ο Φεβρουάριος για την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χαλκιδέων και στο Τμήμα Πρόνοιας με τις κ.κ. Μαρία Καϊμακούδη, Κοινωνιολόγο, Ιωάννα Σιδέρη, Κοινωνική Λειτουργό, Αικατερίνη Καραβά, Ψυχολόγο και Αικατερίνη Χάλιου, Διοικητική Υπάλληλο, υπήρξαν πολύτιμες για την εκατέρωθεν ενημέρωση των Φορέων αναφορικά με το αντικείμενο και το έργο τους αλλά και την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Χαλκιδέων, όσον αφορά σε άτομα με προβλήματα εξάρτησης.

Επιπλέον, οι εργαζόμενες της Κινητής Μονάδας επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο όπου και συναντήθηκαν με την κα Βασιλική Νάκα, Κοινωνική Λειτουργό και τον κ. Τάσο Μπιτζάκη, Διοικητικό Υπάλληλο της Δομής και τις κ.κ. Έφη Μπενέτου και Παναγιώτα Οκτωνιάτη, Υπεύθυνη Έργου των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Χαλκιδέων και Αντιπρόεδρο, αντίστοιχα.

Επιδιώκοντας την ενημέρωση των πολιτών σε περιοχές περιφερειακά του Νομού Φθιώτιδας, οι εργαζόμενες της Κινητής Μονάδας διένειμαν υλικό ενημέρωσης και προβολής σε Φαρμακεία, χώρους εστίασης και δομές των περιοχών Μακρακώμης - Σπερχειάδας.

Εντός Λαμίας, υπήρξε συνεργασία του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ για την τοποθέτηση αφισών στα πρατήρια καυσίμων της πόλης.

Με στόχο την συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην περιοχή της Φθιώτιδας, το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συναντήθηκε με την κα Ελένη Κορτιάνου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Λαμίας και την κα Ευαγγελία Τσιγαρίδα, Διευθύντρια Σπουδών του ΙΕΚ «Le Gourmet».

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση