Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στο Δήμαρχο Λαμιέων - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 08:10 Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στο Δήμαρχο Λαμιέων - ΒΙΝΤΕΟ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο,  παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Κυροδήμου, της Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Ψηφιακής Μετάβασης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αμαλίας Ποντίκα, πραγματοποίησε σήμερα, ο Επιτετραμμένος της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του Κράτους της Παλαιστίνης κ. Yussef Dorkhom, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα ο κ. Dorkhom, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το Παλαιστινιακό ζήτημα, καθώς και για το έργο της Πρεσβείας στην Ελλάδα, τονίζοντας την πολύχρονη δοκιμασία του Παλαιστινιακού λαού.

Δήλωσε δε τη πρόθεσή του να προχωρήσει η διαδικασία αδελφοποίησης της πόλης της Λαμίας με μια πόλη της Παλαιστίνης που θα επιλεγεί από το Δήμο Λαμίας και ζήτησε να μπει και ο Δήμος Λαμιέων στο δίκτυο των πόλεων της Ελλάδας, που συνεργάζονται με αντίστοιχους Δήμους της Παλαιστίνης.

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος υπογράμμισε τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο λαών και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Συνάμα, ενημέρωσε τον Πρέσβη για την ιστορία, τον πολιτισμό, αλλά και τις φυσικές ομορφιές του τόπου, καθώς και για το έργο και τις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής, ευχαριστώντας τον για την τιμητική επίσκεψή του στον Δήμο.

Για τα αιτήματα αδελφοποίησης και συμμετοχής του Δήμου στο δίκτυο των συνεργαζομένων, με την Παλαιστίνη πόλεων, αποδέχθηκε με χαρά να τα συζητήσει, να συνεργαστεί με τη Πρεσβεία της Παλαιστίνης στη κατεύθυνση υλοποίησής του και  να τα προωθήσει στα αρμόδια όργανα για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. 

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε:

« Υποδεχτήκαμε σήμερα στη Λαμία στο κέντρο της Ρούμελης τον Επιτετραμμένο της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του Κράτους της Παλαιστίνης κ.Yussef Dorkhom με αισθήματα που πηγάζουν από την σταθερή αλληλεγγύη της περιοχής μας προς τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Σε μία εποχή όπου το διεθνές κύμα αλληλεγγύης εκφράζεται στα εκατομμύρια των προσφύγων από την Ουκρανία,  οι μνήμες από τους αγώνες του παλαιστινιακού λαού γίνονται περισσότερο επίκαιρες και η αλληλεγγύη των λαών μας είναι καθοριστική καθώς όλοι μας επιδιώκουμε την Ειρήνη σε κάθε γωνιά της υφηλίου.

Νιώθουμε την υποχρέωση να είμαστε αλληλέγγυοι στους λαούς που δοκιμάζονται, στα εκατομμύρια των κατατρεγμένων από όπου κι αν προέρχονται και  κυρίως να κρατάμε ζωντανή την επιδίωξη το διεθνές δίκαιο να αποτελεί οδηγό στη διεθνή κοινότητα, ισότιμο προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς ιδιαιτερότητες και διαφορές.

Η Ελλάδα, ο τόπος μας και  η Παλαιστίνη, συνδέονται με μια μακρόχρονη φιλία που στηρίζεται σε σταθερές βάσεις αλληλεγγύης, συνεργασίας, δικαιοσύνης, ελευθερίας και σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να διευρύνουμε και να ενισχύσουμε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ μας.….. ».  

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Πρέσβη  της Παλαιστίνης στο Δημαρχείο της Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση