Έπιασαν «21» οι Λιμενικοί τον Μάιο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 13:13 Έπιασαν «21» οι Λιμενικοί τον Μάιο

Άνω των 85.000 ευρώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν…

Τη δράση των υπηρεσιών της τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης, παρουσιάζει η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που είναι υπεύθυνη για τις ακτές και τα λιμάνια, Θεσσαλίας και Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας.

Ο Μάιος, είχε μεταξύ άλλων 21 συλλήψεις, 21 περιστατικά μεταφοράς ασθενών, αλλά και πολλά πρόστιμα που μεταφράζονται σε άνω των 85.000 ευρώ.

Μέσα στις αρμοδιότητες των Λιμενικών ήταν κι αυτόν τον μήνα, οι έλεγχοι για τα μέτρα περιορισμού της διασποράς της covid-19.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

α) Συνελήφθησαν συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα και ειδικότερα:

- Ένα (01) άτομο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, εντός επιβατικού λιμένα Βόλου και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη είκοσι δύο (22) γραμμαρίων και ένα (01) αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης βάρους 0,7 γραμμαρίων.

- Ένα (01) άτομο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών στη Χαλκίδα και κατασχέθηκε ακατέργαστη  κάνναβη ενάμιση (1,5) γραμμαρίου και δέκα (10) δενδρύλλια κάνναβης.

 - Δύο (02) άτομα στη Στυλίδα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Ειδικότερα, κατόπιν  προσχεδιασμένης επιχείρησης στελεχών Λ/Χ Στυλίδας πραγματοποιήθηκε αγοραπωλησία είκοσι (20) κιλών  χύμα καπνού σε συσκευασίες των χιλίων (1000) γραμμαρίων η καθεμία, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία  φόρου κατανάλωσης και οι δύο ημεδαποί συνελήφθησαν ενώ καπνικά προϊόντα και ΙΧ κατασχέθηκαν. 

- Δύο (02) άτομα στη Σκιάθο τα οποία στερούνταν νόμιμων εγγράφων παραμονής στη χώρα. - Ένα (01) άτομο στη Σκιάθο το οποίο δεν διέθετε άδεια πλανόδιου εμπορίου.

 - Εννέα (09) άτομα στο Βόλο, τέσσερα (04) άτομα στην Χαλκίδα και ένα (01) άτομο στη Στυλίδα για αδικήματα Κ.Ο.Κ. και Π.Κ. 

β) Πραγματοποιήθηκαν συνολικά είκοσι μία (21) διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό  του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα:

- Έξι (06) με ιδιωτικά σκάφη και δέκα (10) με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από λιμένες των  Βορείων Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.

- Τρεις (03) με ιδιωτικό σκάφος, εκ των οποίων μία για μεταφορά δύο ασθενών και δύο (02) με πλωτό  σκάφος του Λιμενικού Σώματος από λιμένα Σκύρου προς το λιμένα Κύμης. 

γ) Βεβαιώθηκαν οχτακόσιες ενενήντα επτά (897) παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού  ύψους τριάντα δύο χιλιάδων εξακοσίων ογδόντα δύο ευρώ και πενήντα λεπτών (32.682,50 € ).

δ) Πραγματοποιήθηκαν ενενήντα δύο (92) έλεγχοι μέθης. 

ε) Πραγματοποιήθηκαν πενήντα οχτώ (58) έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά /  Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας μας.

στ) Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας:

Βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν σαράντα επτά (147) παραβάσεις. 

Ειδικότερα:

 - Εκατόν δύο (102) παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα.

 - Τέσσερις (04) παραβάσεις βάσει του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου. 

 - Πέντε (05) παραβάσεις λοιπών διατάξεων.

 -Τριάντα έξι (36) Αλιευτικές παραβάσεις, από τις οποίες κατασχέθηκαν χίλια εκατόν πέντε (105) άτομα ολοθούριων τα οποία επαναποντίστηκαν στη θάλασσα, τετρακόσια (400) άτομα πεταλίδων, εκατόν τριάντα  επτά (137) άτομα κυδωνιών, ογδόντα ένα κιλά και πεντακόσια γραμμάρια (81,5) στρόμπους και είκοσι (20)  κιλά ψάρια διαφόρων ειδών, ένα (01) ηλεκτρονικό τηλεκατευθυνόμενο μέσο και διάφορα αλιευτικά εργαλεία. 

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους σαράντα τριών χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα (43.970 €) ευρώ.

ζ) Έλεγχοι εφαρμογής μέτρων περιορισμού covid-19.

Για την διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, κατά  τον μήνα Μάιο 2022 διενεργήθηκαν συνολικά:

i) Δύο χιλιάδες τριακόσιοι σαράντα έξι (2.346) έλεγχοι σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία, καθώς και σε  τουριστικά ημερόπλοια, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω. 

ii) Έντεκα χιλιάδες οχτώ (11.008) έλεγχοι των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας.

Θυμίζουμε ότι η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο έχει περιοχή ευθύνης τις ηπειρώτικες ακτές τις χώρας στους λιμένες όρμους και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και την αντίστοιχη χωρική θάλασσα από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι του Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας διατρέχουν το σύνολο της ακτογραμμής Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βόρειας Βοιωτίας μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής. Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ανήκουν η Εύβοια, η ν. Σκύρος, οι Βόρειες Σποράδες καθώς και πλειάδα νησίδων και βραχονησίδων.

Στην 4 Η ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Βόλου, Καρύστου, Αιδηψού, Στυλίδας, Σκιάθου, Κύμης με τα υποτεταμένα σε αυτές κλιμάκια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση