Ιτέα: Η φωτιά έκαψε 12.153 στρέμματα - Μεγάλο μέρος ανήκε σε προστατευόμενη ζώνη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 13:47 Ιτέα: Η φωτιά έκαψε 12.153 στρέμματα - Μεγάλο μέρος ανήκε σε προστατευόμενη ζώνη

Η καταγραφή έγινε μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας.

Το δορυφορικό σύστημα Copernicus ενεργοποιήθηκε και κατέγραψε τις ζημιές από τις πυρκαγιές στην Φωκίδα και στην Αχαΐα, μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως κατέγραψαν οι δορυφόροι από την πυρκαγιά στην Ιτέα καταστράφηκε έκταση 12.153 στρεμμάτων, μεγάλο μέρος της οποίας είναι εντός της προστατευμένης ζώνης του Δελφικού Τοπίου.

Ειδικότερα, εκ των 12.153 στρεμμάτων που έχουν καεί, τα 3.000 στρέμματα, σύμφωνα με τους δασικούς χάρτες, ήταν τμήμα του παραδοσιακού Ελαιώνα της ‘Αμφισσας, που βρίσκεται εντός της ζώνης Α΄ (απόλυτης προστασίας) του Δελφικού Τοπίου, όπως είχε οροθετηθεί το 1991, ενώ το 2012 είχαν καθοριστεί και οι χρήσεις στην συγκεκριμένη ζώνη.

Όσον αφορά στην πυρκαγιά στην Αχαΐα, όπως αποτυπώνεται στους χάρτες του δορυφορικού συστήματος COPERNICUS, κάηκαν συνολικά 8.253 στρέμματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση