Περιπέτεια για δύο ιστιοφόρα σε Σκιάθο και νότιο Ευβοϊκό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 13:50 Περιπέτεια για δύο ιστιοφόρα σε Σκιάθο και νότιο Ευβοϊκό

Αναποδογύρισε από τον καιρό το ένα!...

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στην ναυσιπλοΐα  τις τελευταίες ώρες με περιστατικά που προκάλεσαν την παρέμβαση σωστικών πλοίων σε Σκιάθο και νότιο Ευβοϊκό.

Πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου το ιστιοφόρο σκάφος ''AMARANO'' σημαίας Αυστρίας ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω βλάβης στον εργάτη άγκυρας, με τρεις (3) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη Μεγάλη Άμμο της Σκιάθου.

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και το τουριστικό σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ''., εντοπίζοντας το ιστιοφόρο με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.

Ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος, στο λιμάνι της Σκιάθου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Βούλιαξε ιστιοφόρο

Επίσης το προηγούμενο βράδυ ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας και Ωρωπού, ότι το ιστιοφόρο σκάφος ''AULIKKI'' σημαίας Γερμανίας είχε αναποδογυρίσει, με έναν (1) αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή 4ν.μ. βορειοδυτικά του λιμένα Σκάλας Ωρωπού.

Στο σημείο μετέβησαν δύο (2) περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, το αλιευτικό σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΤΗΣ'', καθώς και ένα περιπολικό όχημα από ξηράς.

Οι λιμενικοί περισυνέλεξαν τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του και τον μετέφεραν με ασφάλεια στον λιμένα Χαλκουτσίου. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πλήρωμα ασθενοφόρου του Δήμου Ωρωπού, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ωρωπού. Το ''AULIKKI'' ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ σκάφος στον λιμένα Χαλκουτσίου, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη πρόκειται να ανελκυθεί.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση