Φθιώτιδα: Τρεις θάνατοι από κορωνοϊό στο πρώτο μισό του Ιουλίου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 07:18 Φθιώτιδα: Τρεις θάνατοι από κορωνοϊό στο πρώτο μισό του Ιουλίου

Διπλασιάστηκαν οι ασθενείς με covid-19 στο Νοσοκομείο Λαμίας...

Μπορεί οι «σκληροί δείκτες», που αφορούν διασωληνωμένους και θανάτους από κορωνοϊό, πανελλαδικά και σε τοπικό επίπεδο να παραμένουν χαμηλά και σε απόλυτα ελεγχόμενο επίπεδο, οι απλές νοσηλείες όμως ειδικότερα σε άτομα 80+ αυξάνονται γεωμετρικά!

Η συγκεκριμένη εικόνα αποτυπώνεται και στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου μέσα στην εβδομάδα οι νοσηλευόμενοι σε απλές Κλίνες Covid έφτασαν ακόμη και τους 30, όταν την περασμένη Παρασκευή ήταν 18!

Επιπλέον στη ΜΕΘ Covid φτάσαμε και παραμένουμε στους 5 ασθενείς, όταν στο σύνολο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που περιλαμβάνει 13 Νοσοκομεία σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, διασωληνωμένοι ήταν 6! (ο έκτος ασθενής στο ΓΝ Τρικάλων).

Πρέπει να αναφέρουμε όμως ότι, οι πέντε ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, οι δύο είναι από την Εύβοια, ένας από τη Φωκίδα, ο ένας είναι ο κρατούμενος από τις Φυλακές Δομοκού και μόνο μία ασθενής είναι από τη Φθιώτιδα.

Μεγάλες ηλικίες

Όμως και από τις απλές νοσηλείες τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα για τη Φθιώτιδα και το ΓΝ Λαμίας, καθώς το Σαββατοκύριακο ξεκινά με 28 ασθενείς, όταν η Παθολογική Κλινική νοσηλεύει 25! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σχεδόν όλα τα περιστατικά covid είναι παθολογικά που παρεμπιπτόντως βρέθηκαν και θετικά στον κορωνοϊό.

Δεν είναι τυχαίο ότι με εξαίρεση την εισαγωγή ενός 57χρονου από τη Λαμία, όλα τα υπόλοιπα περιστατικά, πλην ενός, είναι άνω των 78 ετών με τη διάμεση τιμή να διαμορφώνεται στα 84 έτη!

Την ίδια ώρα υπερδιπλασιάστηκαν μέσα στον Ιούλιο οι νοσηλευόμενοι στο σύνολο των Νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ που έφτασαν τους 165 (118 εμβολιασμένοι και 47 ανεμβολίαστοι)

Θάνατοι από covid

Μέσα στον Ιούλιο όμως πέρα από την αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό, έχουμε και θανάτους. Το ρεπορτάζ του LamiaReport, κατέγραψε τρεις (3) θανάτους, δύο γυναίκες από τη Λαμία 88 και 85 ετών και ενός άνδρα 87 ετών επίσης από τη Λαμία. Οι δύο από αυτούς κατέληξαν στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Συνολικά μέχρι τώρα το καλοκαίρι έχουν καταγραφεί 13 θάνατοι στη Φθιώτιδα. Το αντίστοιχο διάστημα (1 Ιουνίου με 15 Ιουλίου) το 2021, είχαμε 10 θανάτους από κορωνοϊό. Οι 9 τον Ιούνιο και μόλις 1 τον Ιούλιο, ενώ το υπόλοιπο καλοκαίρι είχε κυλήσει χωρίς απώλειες!

Δυστυχώς οι προβλέψεις των επιστημόνων για αυτό το καλοκαίρι δεν είναι τόσο αισιόδοξες ανεξάρτητα αν οι μεταλλάξεις «όμικρον» δε φαίνεται να προκαλούν βαριά νόσηση όπως αντίστοιχα το περσινό καλοκαίρι η «Α», η «Β» και κυρίως η θανατηφόρα «Δέλτα». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι τελευταίες μεταλλάξεις διαφεύγουν των γνωστών εμβολίων που πέρυσι προστάτευαν τις ευαίσθητες ηλικίες των 75+ σε ποσοστό ακόμη και 100% ειδικά για τις «Α» και «Β».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση