Χειμάρας και Συκιώτης σε Ζαχαράκη και Παπαδόπουλο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 19:54 Χειμάρας και Συκιώτης σε Ζαχαράκη και Παπαδόπουλο

Θέμα των συναντήσεων η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής σε συνάρτηση με τη λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού Μώλου και υδατοδρομίου στον Άγιο Κωνσταντίνο…

Σημαντικές συναντήσεις στην Αθήνα για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Καμένων Βούρλων είχαν από κοινού ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας και ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, και τον Υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Αρχικά, με την κ. Ζαχαράκη συμφωνήθηκε η εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, το οποίο θα υποβληθεί προς έγκριση από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Παράλληλα, ζητήθηκε από την Υφυπουργό Τουρισμού η αρωγή της στην αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και προς αυτή την κατεύθυνση θα διερευνηθεί το πλαίσιο που διέπει την παροχή ιαματικού νερού προς τις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες της Λουτρόπολης. Ακόμη, άμεσα θα προχωρήσει η διαδικασία κατάθεσης φακέλου με τα δικαιολογητικά για τη λήψη σήματος αναφορικά με την ιαματική πηγή Δημαρχείου για την διερεύνηση χρηματοδότησης αξιοποίησής της είτε με ευρωπαϊκούς πόρους, είτε μέσω ΣΔΙΤ.

Ακολούθως, στη συνάντηση με τον κ. Παπαδόπουλο ζητήθηκε η λειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μώλου με τον άμεσο ορισμό δρομολογίων, ζήτημα για το οποίο ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε σύντομα να υπάρξει απάντηση. Στη συνάντηση υπήρξε συμφωνία για τη λειτουργία του υδατοδρομίου Αγίου Κωνσταντίνου και η ένταξή του στο κοινό δίκτυο, ενώ το προσεχές διάστημα θα κατατεθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ώστε με την εφαρμογή του ο Δήμος να διεκδικήσει παρεμβάσεις και έργα, που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.

Μετά τις συναντήσεις, οι κ.κ. Συκιώτης και Χειμάρας, δήλωσαν από κοινού: «Προχωρούμε μαζί με σχέδιο στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής μας. Ο Δήμος Καμένων Βούρλων υπήρξε πάντα τουριστικός προορισμός και μέλημά μας είναι να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, εκμεταλλευόμενος τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει. Σύντομα θα υπάρξουν ευχάριστες εξελίξεις σε όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν στις δύο συναντήσεις μας με τους Υφυπουργούς».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση