Λαμία: Το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 08:12 Λαμία: Το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων

Πρόκειται για νεαρό άνδρα που διακομίστηκε ήδη στη Λάρισα για διερεύνηση…

Το πρώτο περιστατικό που παραπέμπει στην ιογενή λοίμωξη ευλογιά των πιθήκων, αναστάτωσε αργά το βράδυ της Τρίτης (23/8) τις υγειονομικές υπηρεσίες της Λαμίας.

Πρόκειται για 18χρονο αλλοδαπό ο οποίος διαμένει στη Δομή Φιλοξενίας και προσωρινής υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών Θερμοπυλών και παρουσίασε εξανθήματα και πυρετό.

Για την ασθένεια του 18χρονου ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ που τον διακόμισε απευθείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που είναι σημείο αναφοράς για την 5η ΥΠΕ.

Ο νεαρός υποβλήθηκε ήδη στον απαραίτητο εργαστηριακό έλεγχο σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και μέχρι την Πέμπτη θα υπάρχει το επίσημο αποτέλεσμα των εξετάσεων.

Μέχρι σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει ανακοινώσει 50 κρούσματα Ευλογιάς των Πιθήκων στην Ελλάδα και αντιστοιχούν όλα σε άνδρες ηλικίας από 19 έως 59 ετών με διάμεση ηλικία τα 36 έτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση