Μια μεγάλη αγκαλιά η Φθιώτιδα για τα παιδιά του πολέμου - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 16:38 Μια μεγάλη αγκαλιά η Φθιώτιδα για τα παιδιά του πολέμου - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας στο MEGA για τη φιλοξενία των παιδιών από την Ουκρανία...

Στην πρωινή εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε το πρωί της Πέμπτης (25/8) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών με απευθείας σύνδεση από το κατασκηνωτικό κέντρο ειρήνης και αγάπης «Αγία Αικατερίνη» στο Καινούριο Λοκρίδας.

Για μία ακόμη φορά οι δράσεις που υποστηρίζει η Μητρόπολη Φθιώτιδας καθοδηγούμενη από τον χαρισματικό Ποιμενάρχη, αποτελούν είδηση και παράδειγμα προς μίμηση στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε.

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκεται η σημαντική πρωτοβουλία, φιλοξενίας αλλά και εκπαίδευσης στην αγγλική και ελληνική γλώσσα 50 περίπου παιδιών από την Ουκρανία ηλικίας 11 έως 14 ετών. Παιδιά πληγωμένα, από τον πόλεμο, παιδιά που ξαφνικά έχασαν ακόμη και αγαπημένους ανθρώπους, έχουν την ευκαιρία μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου να αφήσουν πίσω τους τις εικόνες του πολέμου και να απολαύσουν τις χαρές της ζωής με την επιμέλεια της Μητρόπολης Φθιώτιδας και την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, της Πρεσβείας της Ουκρανίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Όπως επισήμανε ο Σεβασμιώτατος στη 10λεπτη σχεδόν παρέμβασή του στη ζωντανή εκπομπή του «Μεγάλου Καναλιού», όλη η Φθιώτιδα έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη αγκαλιά όχι μόνο για αυτά τα παιδιά και η συνολική προσπάθεια είναι συγκινητική.

Από τον επικεφαλής της Εκκλησίας στη Φθιώτιδα, ζητήθηκε από τους παρουσιαστές της εκπομπής να σχολιάσει και τις θλιβερές εικόνες που παρουσιάστηκαν τελευταία με τους δημόσιους εξορκισμούς που πραγματοποιεί αίρεση στη Θεσσαλονίκη. Ο Σεβασμιώτατος απάντησε με ξεκάθαρο τρόπο διατυπώνοντας τον όρο της ελευθερίας και προτρέποντας τους ανθρώπους να εμπιστευτούν τις δοκιμασμένες πηγές της εκκλησίας και των παραδόσεων μας.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση