Alert για έντονα καιρικά φαινόμενα και στη Φθιώτιδα - Βροχές σε όλο το νομό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 10:08 Alert για έντονα καιρικά φαινόμενα και στη Φθιώτιδα - Βροχές σε όλο το νομό

Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις, στη Φθιώτιδα και γενικότερα στην Κεντρική Ελλάδα, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, λέει η Πολιτική Προστασία - Οδηγίες και από την Π.Ε. Φθιώτιδας.

Οι βροχοπτώσεις ξεκίνησαν από τα ξημερώματα στη Φθιώτιδα και συνεχίζονται με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή κάποια ιδιαίτερα προβλήματα.

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, για ακραία καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο, εστάλη στα κινητά λίγο πριν τις 10:00’ το βράδυ της Κυριακής, για τους κατοίκους της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας.

Λίγες ώρες πριν η ΕΜΥ είχε εκδώσει Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με ισχύ από το βράδυ της Κυριακής (4/9) μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (5/9).

Πιο συγκεκριμένα:

Από το βράδυ της Κυριακής (04-09-2022) μέχρι και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (05-09-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Σήμερα Δευτέρα (05-09-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία τη βόρεια Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Τα φαινόμενα σταδιακά από το
μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία της ΠΕ Φθιώτιδας

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Φθιώτιδας  έχει ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, τους Δήμους και τις Εθελοντικές Οργανώσεις ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης Ετοιμότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων, ειδικότερα δε σε επιβαρυμένες περιοχές από εκδήλωση προηγούμενων φαινομένων σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια μας.

Όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας είναι σε ετοιμότητα και έχει ενεργοποιηθεί  ο συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και ιδιαίτερα στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, έχει προετοιμαστεί  κάθε διαθέσιμο μέσο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών συμβάντων.

Με την παρούσα ενημέρωση παρακαλούμε τους πολίτες για αυξημένη προσοχή   κατά τις μετακινήσεις τους και μέριμνα για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα:

  • Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διάστημα αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.    
  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  • Οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες της υπαίθρου κλπ να προγραμματίσουν έγκαιρα τις εργασίες τους ώστε να αποφύγουν τις μετακινήσεις σε δύσβατα και απομακρυσμένα  σημεία  , να αποφύγουν επίσης την μετακίνησή τους κατά την διάρκεια των φαινομένων  και να ενημερώσουν τους οικείους τους για το πρόγραμμά τους.

 

 «Ενημερώνουμε διαρκώς τους πολίτες που δραστηριοποιούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο (κτηνοτρόφους , αγρότες , μελισσοκόμους κλπ) ,  καθώς και άλλους (πχ διοργανωτές υπαίθριων εκδηλώσεων) για τους κινδύνους που ενδεχομένως να προκύψουν από τα πιθανόν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ώστε να λάβουν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους. Ακόμη λόγω της κεραυνικής δραστηριότητας επιβάλλεται η αυξημένη ετοιμότητα στις περιοχές που θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα για την πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς . Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων  και για ακόμα μια φορά είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που τυχόν παρουσιαστεί» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση