Λαμία: Προσοχή μαϊμού ΔΕΗτζής «χτύπησε» στο κέντρο της πόλης!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 09:26 Λαμία: Προσοχή μαϊμού ΔΕΗτζής «χτύπησε» στο κέντρο της πόλης! (ΦΩΤΟ αρχείου)

Τουλάχιστον τρεις οι απόπειρες εξαπάτησης…

Ακόμη και στο κέντρο της Λαμίας προσπάθησαν να εξαπατήσουν πολίτες, οι γνωστοί - άγνωστοι που προσποιούνται υπαλλήλους της ΔΕΗ με στόχο να εισέρθουν στα σπίτια ηλικιωμένων και να τους κλέψουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Σε δύο περιπτώσεις αργά το πρωί και το μεσημέρι της Τετάρτης (7/9) ο ευτραφής μελαμψός «κύριος» επιχείρησε να εξαπατήσει ηλικιωμένους δύο μόλις τετράγωνα μακριά από την πλατεία πάρκου, δείχνοντας ότι το θράσος τους ξεπερνά κάθε όριο!

Ακόμη μία περίπτωση καταγράφηκε από το ρεπορτάζ σε συνοικία της πόλης με τις περιγραφές να ταιριάζουν σε μεγαλόσωμο άνδρα με λευκή μπλούζα και μαύρο παντελόνι, ο οποίος πιθανότατα κινούνταν με λευκό βαν.

«Βλάβη» στο ρολόι…

Το σενάριο γνωστό και χιλιοπαιγμένο, βασίζεται αποκλειστικά στην εύρεση ανενημέρωτων πολιτών - κάποιας ηλικίας - που θα πειστούν ότι το ρολόι ή ο πίνακας της ΔΕΗ έχει κάποια βλάβη, ώστε να τους μπάσουν στο σπίτι τους. Στις περιπτώσεις που αναφερόμαστε, τα υποψήφια «θύματα» δεν τσίμπησαν το δόλωμα και ο απατεώνας έφυγε άπραγος. Ελπίζουμε το ίδιο να συνέβη και στα υπόλοιπα σπίτια που είναι βέβαιο ότι θα προσπάθησαν να μπουν.

Επισήμως μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης δεν είχε καταγραφεί στην περιοχή περίπτωση απάτης τετελεσμένης. Δεν είναι βέβαιο επίσης αν στο βαν υπήρχε και συνεργός που θα εμφανιζόταν στην περίπτωση που οι ηλικιωμένοι τους άνοιγαν την πόρτα.

Προκαλεί εντύπωση πάντως που ο/οι απατεώνας/ες επιχείρησαν τέτοια απάτη στην καρδιά της πόλης, που και η διαφυγή είναι δύσκολη και τα σπίτια είναι πυκνοκατοικημένα ώστε να αναζητηθεί άμεσα βοήθεια και να καταγραφούν τα χαρακτηριστικά τους.

Όπως σχολίαζε στο LamiaReport συγγενής «υποψήφιου θύματος», το συγκεκριμένο θράσος είναι αποτέλεσμα της ατιμωρησίας και των ποινών - χάδι που προβλέπει ο νόμος ακόμη και για τους κατ’ επάγγελμα απατεώνες. «Προφανώς το ‘’παιδί’’ μόλις βγήκε από τη φυλακή και έτρεξε για το μεροκάματο μέχρι να ξαναμπεί μετά από 2-3 χρόνια και καμιά πενηνταριά απάτες και απόπειρες και πάλι στη ‘’στενή’’ για μερικούς μήνες και πάλι από την αρχή», σχολίασε σκωπτικά στο LR ο συγκεκριμένος πολίτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση