Δημοπρατήθηκε το έργο για την αξιοποίηση της ΠΕΛ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 08:23 Δημοπρατήθηκε το έργο για την αξιοποίηση της ΠΕΛ

«Η Λαμία ξέρει να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες προς όφελος των πολιτών της. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη και συνεχίζουμε...», τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Για τη δημοπράτηση, από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ ΑΕ, του έργου «Αξιοποίηση της περιοχής Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας» με συνολικό προϋπολογισμό 48.000.000 ευρώ και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 27η Οκτωβρίου 2022, ενημέρωσε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος.

Ο κ. Καραΐσκος στην ενημέρωση του αναφέρθηκε, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων, στο έργο που "αξιοποιεί πολλαπλές πηγές χρηματοδότησης (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ 2014-2020, ΕΣΠΑ 2021-2027, ΠΠΑ 2021-2025) μέσα από ένα σύνθετο πλαίσιο κανονισμών και προϋποθέσεων". 

Σύμφωνα με το Δήμαρχο, το έργο "αφορά στην ανάπλαση της περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, κατεδαφίζοντας τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και δημιουργώντας ένα σύγχρονο συγκρότημα Εκθεσιακού Κέντρου στην περιφραγμένη περιοχή, που θα περιλαμβάνει και χώρους Συνεδρίων και Mega Events. 

Υποστηρικτικά θα κατασκευασθούν δύο κτίρια «Κοιτίδα Καινοτομίας και Τεχνολογίας» και «Κέντρο Ενημέρωσης». Στον περιβάλλοντα χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων θα διαμορφωθούν θεματικό πάρκο, χώροι πρασίνου, υδάτινα στοιχεία, υπαίθριο αμφιθέατρο, χώροι στάθμευσης, κλπ. 

Επιπλέον, θα αναπτυχθεί ένα δίκτυο πεζοδρόμων/ ποδηλατοδρόμων, που θα επιτρέπει της πρόσβαση στα κτίρια της περιοχής και τη διακίνηση των επισκεπτών προς τις υπαίθριες εγκαταστάσεις. Στο βόρειο τμήμα της περιοχής θα διαμορφωθεί δεύτερος χώρος στάθμευσης, που θα περιβάλλεται από διαμορφώσεις πρασίνου".

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος στην τοποθέτηση του δήλωσε πως είναι "πραγματικά ικανοποιημένος, γιατί με τη σημερινή δημοσίευση της δημοπράτησης, δεκαπέντε μήνες μετά την παρουσίαση του σχεδίου (τον Μάιο του 2021), κατακτούμε άλλο ένα κρίσιμο ορόσημο, στην πορεία υλοποίησης αυτού του σημαντικού έργου για την πόλη μας". 

Έργο που χαρακτήρισε "προπομπό της αναπτυξιακής επιτάχυνσης της Λαμίας, έργο πυλώνα για την τοπική κοινωνία, που προσδοκούμε να αποφέρει οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα. Σε μια περίοδο με απανωτές προκλήσεις, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, συνεχίζουμε τον αγώνα δρόμου μ’ ένα εξαιρετικά ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, ώστε να πετύχουμε το επόμενο ορόσημο, με απώτερο στόχο την παράδοση του έργου στους συμπολίτες μας.
Άλλωστε, έχουμε αθόρυβα επιλέξει τη δρομολόγηση των διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα, ώστε να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις και να τις οδηγούμε".

Ο κ. Καραΐσκος ευχαρίστησε "γι’ άλλη μια φορά όλους αυτούς που οραματίστηκαν, πίστεψαν, δούλεψαν, μετείχαν και βοήθησαν στο εγχείρημα. Τους Υπουργούς μας, τους βουλευτές μας, τον Περιφερειάρχη μας, τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, τους εκπροσώπους όλων των φορέων μας και ιδιαίτερα τα στελέχη των υπηρεσιών μας.

Προ πάντων όμως την κοινωνία της πόλης για την εμπιστοσύνη που δείχνει σ’ αυτή τη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια".

Κλείνοντας την ενημέρωση του ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος υπογράμμισε πως "η Λαμία ξέρει να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες προς όφελος των πολιτών της. 

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη και συνεχίζουμε".

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση