Πολλές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 10:56 Πολλές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου

Διαδοχικές εκρήξεις στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας .

Ο τρόμος και οι σειρήνες του πολέμου σκέπασαν το κέντρο του Κιέβου το πρωί της Δευτέρας, όπου σημειώθηκαν διαδοχικές εκρήξεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν αναφορές για νεκρούς και τραυματίες, χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει περισσότερες πληροφορίες ως προς τον αριθμό.

Στους δρόμους της πόλης επικρατεί το απόλυτο χάος, με φλεγόμενα και κατεστραμμένα οχήματα, σειρήνες από πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα, αλλά και πυκνούς καπνούς από τις εκρήξεις να δημιουργούν ένα απόκοσμο σκηνικό.

Αρκετοί δημοσιογράφοι αλλά και πολίτες έχουν καταγράψει τις στιγμές της απόλυτης καταστροφής στο Κίεβο, με τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media να συγκλονίζουν.

Η καταγραφή μάλιστα των βομβαρδισμών live από μία νεαρή κοπέλα σοκάρει, όπως και η αντίδρασή της την ώρα που ακούγονται οι εκρήξεις.

 

 

Την ίδια ώρα, σε άλλα βίντεο διακρίνονται οχήματα να φλέγονται στη μέση του δρόμου, άλλα να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ ένα από τα πιο πολυσύχναστα πάρκα της πόλης βυθίστηκε στα συντρίμμια.

 

 

 

 

Κίεβο: Δημοσιογράφος του BBC μεταδίδει on air τις εκρήξεις

Τις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (10/10) στο Κίεβο, μετέδωσε ζωντανά και ο δημοσιογράφος του BBC, Χιούγκο Μπατσέγκα.

Ο ανταποκριτής του BBC στο Κίεβο, τη στιγμή εκείνη είχε βγει σε live μετάδοση στο δελτίο ειδήσεων του βρετανικού δικτύου όταν σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, στο άκουσμα των εκρήξεων, αποχωρεί εσπευσμένα για να βρει καταφύγιο.

 

 

Πηγές: NEXTA, BBC

Προσαρμοσμένη αναζήτηση