Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης για τη δημόσια υγεία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 13:42 Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης για τη δημόσια υγεία

Ζητούν τη στελέχωση των κέντρων υγείας και του Νοσοκομείου Λαμίας…

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη (20-10-2022) στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης αντιπροσωπίες φορέων της Λοκρίδας, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στους Νοσοκομειακούς Γιατρούς.

Συγχρόνως εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους γιατί η μοναδική δημόσια πρωτοβάθμια δομή το ΚΥ Αταλάντης, που καλείται να καλύψει μια περιοχή με σχολεία, εργοστασια-βαριές βιομηχανίες (όπου έχουμε θρηνήσει θύματα), καλλιέργειες, δυστυχώς, συνεχώς υποστελεχώνεται.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι το ιατρείο στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα έχει αποσαθρωθεί. Ομοίως και για το Γενικό νοσοκομείο Λαμίας περιγράφεται μια κατάσταση τραγική, με σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό, με τμήματα που υπολειτουργούν και με εμφανή τον κίνδυνο να κλείσουν.

Στη διαμαρτυρία τους οι φορείς, Σωματείο ΕΒΕ Αταλάντης, Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας, Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Φθιώτιδας και Ομάδα Λοκρών Γυναικών της ΟΓΕ, αναφέρουν τα παρακάτω:

«Διαχρονικά από τις κυβερνήσεις αντιμετωπιζόμαστε, οι πολίτες-ασθενείς, ως πελάτες ελεύθεροι να αγοράζουμε υπηρεσίες υγείας από τους επιχειρηματίες της υγείας.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής μας όταν έρχεται σε επαφή με κάποια απ’ τις δομές υγείας είναι αποκαρδιωτική. Οι περικοπές στις παροχές υγείας, τις εξετάσεις, τη νοσηλεία, τα φάρμακα, την πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό αυξάνονται, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις δομών συνεχίζονται.

Από τη συνάντησή μας με τη Διεύθυνση και τους γιατρούςτου ΚΥ διαφάνηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του λειτουργία με την έλλειψη γενικών γιατρών, ακτινολόγου, παιδιατρου, γυναικολόγου, κ.ά. και της υλικοτεχνικής υποδομής για τη λειτουργία των ιατρείων του. Επίσης μας επισημάνθηκε το μεγάλο πρόβλημα της μετακίνησης των γιατρών σε όποιαδήποτε δομή υπάρχει ανάγκη (Νοσοκομείο Λαμίας ή κάποιο άλλο ΚΥ του Νομού) και η έλλειψη ασφάλειας.

Συμφώνησαν μαζί μας πως είναι μονόδρομος ένα ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση της υγείας, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, των ιδρυμάτων Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πως είναι απαραίτητες οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας, η διατήρηση και ενδυνάμωση του ιατρείου της ΛΑΡΚΟ και η λειτουργία του Πολυδύναμου στη Μαλεσίνα. Η κατάργηση της συμμετοχής σε ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες.

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση δεν αρκούν. Η πρόληψη δεν είναι μόνο προσωπική υπόθεση του κάθενα μας και της οικογενειάς μας. Είναι ευθύνη του κράτους.

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και υποχρέωση του κράτους να την παρέχει δωρεάν σε όλες και όλους, μέσα από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας

Στηρίζουμε τον αγώνα των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας που απεργούν ζητώντας αυξήσεις μισθών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ουσιαστική ενίσχυση-χρηματοδότηση του ΕΣΥ από τον κρατικό προυπολογισμό.

Διεκδικούμε:

Την στελέχωση με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και τον άρτιο εξοπλισμό με μηχανήματα και εργαστήρια του ΚΥ Αταλάντης, του Ιατρείου της ΛΑΡΚΟ και του Νοσοκομείου Λαμίας σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

Η ΥΓΕΙΑ Η ΖΩΗ ΜΑΣ, Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση