Χωρίς ένοχο ο θάνατος 5χρονου κοριτσιού από ηλεκτροπληξία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 09:36 Χωρίς ένοχο ο θάνατος 5χρονου κοριτσιού από ηλεκτροπληξία

Χωρίς να «δείξει» ένοχο, έπεσε η αυλαία της υπόθεσης για τον θάνατο ενός κοριτσιού 5 χρόνων σε οικισμό ρομά στην Καρδίτσα από ηλεκτροπληξία.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, αθώωσε ένα ζευγάρι ρομά που ήταν κατηγορούμενοι, καθώς η ανθρωποκτονία από αμέλεια που κατηγορούνταν, είχε παραγραφεί από τον Φεβρουάριο του 2019!

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η υπόθεση αφορούσε υπόθεση κατηγορούμενου ζευγαριού ρομά 35 χρόνων, του οικισμού Μαύρικα Καρδίτσας, που δεν είχαν συγγένεια με το παιδί, αλλά όπως διαπιστώθηκε από την πραγματογνωμοσύνη, το κοριτσάκι υπέστη ηλεκτροπληξία από καλώδιο που ρευματοδοτούσαν παράνομα το σπίτι τους.

Τον Φεβρουάριο του 2014 ενώ το παιδί έπαιζε ξυπόλυτο, ακούμπησε καλώδιο με το οποίο γινόταν παράνομη ηλεκτροδότηση, έπαθε ηλεκτροπληξία, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα, να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου και υπέκυψε 10 μήνες αργότερα, την περίοδο των γιατρών του 2014.

Μετά από πραγματογνωμοσύνη που έγινε, διαπιστώθηκε ότι το κοριτσάκι έπιασε το καλώδιο, καθώς έπαιζε, που κατέληγε στο σπίτι που μένει το ζευγάρι των κατηγορούμενων, οι οποίοι παραπέμφθηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, που επέφερε τον θάνατο ανθρώπου.

Στο Δικαστήριο δεν παραβρέθηκαν οι γονείς του παιδιού που απεβίωσε, ούτε και οι μάρτυρες κατηγορίας, ενώ το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα με την συνήγορο υπεράσπισης κατηγορίας Μαριέττα Παλάβρα, οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν στο Δικαστήριο ότι δεν γνώριζαν για το καλώδιο με το οποίο ρευματοδοτούνταν το σπίτι τους, διότι στον οικισμό υπάρχουν δεκάδες καλώδια για να τροφοδοτούνται με ρεύμα τα σπίτια και τόνισαν ότι το ίδιο θανατηφόρο αποτέλεσμα θα μπορούσε να συμβεί και για τα δικά τους παιδιά. Επίσης οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν ότι η τραγική οικονομική τους κατάσταση τους αναγκάζει να κλέβουν ρεύμα για τα σπίτια τους.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την αθώωση των δύο κατηγορούμενων, διότι δεν υπάρχει αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος και το Δικαστήριο αποφάσισε να αθωώσει τους δύο κατηγορούμενους, λόγω παραγραφής του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση